Kalniečių parke akį traukia spalvas keičiantys suoliukai

Kalniečių parke jau pradėjo veikti naujas „Kauno akcentas“. Spalvas keičiantys suoliukai tamsoje jau traukia praeivių dėmesį.

Visai neseniai atnaujintame Kalniečių parke atsirado nauji traukos objektai – spalvoti suoliukai, kurių viduryje auga augalai. Visas grožis pasimato vakare, kai parką apgaubia tamsa. Tuomet spalvas keičiantys suoliukai iš tolo matomi ir kviečia prieiti arčiau.

„Ėjau kurį vakarą ir pastebėjau, kad pilna tų suoliukų pristatyta. Kiekvienas gal kokiomis šešiomis spalvomis pasikeičia, tai raudonai, tai melsvai ar žaliai šviečia. Tikrai žaismingai atrodo, kaip kokie spalvoti karoliukai“, – savo pastebėjimais pasidalijo kaunietė Rūta.

Tikrai žaismingai atrodo, kaip kokie spalvoti karoliukai.

Ji nurodė, kad spalvoti objektai išdėstyti net keliose Kalniečių parko vietose. Viena suoliukų grupė praeivius pasitinka parko pakraštyje, ties Savanorių prospektu. Dar kelios spalvotų suoliukų eilės išdėstytos pačiame parke, netoli krepšinio aikštelės.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog nauji suoliukai Kalniečių parke buvo įrengti per „Kauno akcentų“ programą. Projektą įgyvendino dizaino studijos „ID White“ dizaineriai Renatas Šukys ir Karolis Kasikauskas, suteikę projektui „Bench+“ pavadinimą. „Vienas iš pagrindinių konkurso tikslų – suteikti Kauno viešosioms erdvėms kuo daugiau patrauklumo, tad ir kilo idėja, kad būsimas objektas turi būti su parkams būdingomis funkcijomis ir patrauklus kaip šiuolaikinio dizaino sprendimas“, – kiek anksčiau apie sumanymą parke įrengti dvidešimt šviečiančių suoliukų pasakojo idėjos autoriai.

„ID White“ studijos atstovai tikino, kad suoliukai išlieti iš specialios medžiagos, tačiau Lietuvoje su tokia technologija dizaino objektai, skirti viešoms erdvėms, buvo gaminami pirmą kartą, todėl įgyvendinimas užtruko daug ilgiau, negu buvo numatyta. „Suoliukai švies suprogramuota RGB (kintančių spalvų) šviesa. Numatyti želdiniai – šiandien populiarios smilgų rūšys“, – pridūrė idėjos sumanytojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smalsuolis

Smalsuolis portretas
Labai įdomu būtų išgirsti žinomo architekto A. Karaliaus nuomonę. :) :) :)

pieva

pieva portretas
Dienos metu tai tik plastmases gabalas pievoje -fui, jie atrodo labai negražiai.

gyventojas

gyventojas portretas
Nežinau kaip jie atrodo šviečiantys, gal ir gražu. Bet niekaip negaliu suprasti, kodėl juos reikėjo statyti į apželdintas zonas??? Takeliai prie jų nenutiesti (galima bus klampot per purvyną po lietaus), pievos bus ištryptos. Laisvos žalios zonos ten ir taip jau mažai beliko po papildomų takų nutiesimo. Dabar iš viso nėr kur dėtis nuėjus-tik vaikščioti ratais. O jeigu nori kur prigulti ant saulutės, tai jau nebeliko kur. Negi negalima buvo tokius suoliukus padaryti prie takų? Nešviečiantys jie atrodo labai negražiai. Gal naktį kitaip. Bet kad ne vietoj, tai tikrai.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių