Japonai ligoniukams dovanojo popierines gerves

Dovanodami lankstinius iš popieriaus ir gimtojoje šalyje surinktas lėšas, Japonijos menininkai mažiesiems ligoniukams linkėjo kuo greičiau pasveikti.

Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Vaikų ligų klinikos Onkohematologijos poskyryje antradienio rytą sukiojosi neįprasti lankytojai - žemaūgiai, tamsiaplaukiai ir trapūs tarsi porcelianinės lėlės.

„Mamyte, pažiūrėk, japonai atvažiavo“, - tiesdama pirštelį į egzotiškos išvaizdos svečius šūkavo ligoninės gyventoja.

Rūbinėje palikę šiltus viršutinius drabužius ir respiratorius atvykėliai akimirksniu pakilo į trečiąjį ligoninės aukštą.

Čia - dešimt lovelių, kuriose per metus guli apie 60-70 ligoniukų. „Kai kurie vaikučiai pas mus praleidžia tris ir daugiau mėnesių, todėl jiems svarbus kiekvieno dėmesys“, - sveikindamas garsų Japonijos chorvedį, operos solistą Yuuki Ando ir Japonijos tarptautinės baleto akademijos įkūrėją, baleto mokytoją Mika Tamaru, kalbėjo KMUK Valdymo tarnybos direktorius Edmundas Varpiotas.

Kol lietuvaičiai medikai Japonijos menininkams pasakojo apie klinikų poskyrio darbą, už jų nugaros lūkuriuojančios jaunosios balerinos ir operos solistai nekantriai maigė pliušinius žaislus ir didžiulius krepšius. Netrukus iš pastarųjų sparnus ėmė skleisti įvairiaspalvės popierinės gervelės.

Japonijoje tikima, kad tūkstantis išlankstytų paukščių išpildo slapčiausius žmogaus norus, o kam nors padovanoti lankstiniai suteikia sveikatos. Onkohematologijos poskyryje gulintiems ligoniukams svečiai atvežė 300 tūkst. gervelių, kurias išdalino ne tik šiame, bet ir kituose skyriuose gulintiems vaikams.

Popierinės gervelės ne vienintelis tikslas, svečius atvedęs į KMUK. Y.Ando poskyrio medikams įteikė savo šalyje surinktas aukas: 203 tūkst. jenų (5 tūkst. litų) ir 450 eurų. Šios lėšos bus skirtos reikalingai medicininei  įrangai įsigyti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių