Iki sekmadienio Kaunas – mados ir grožio sostinė

Durys į grožio ir madų pasaulį atvertos – jubiliejinė paroda „Moters pasaulis“ moterų ir jas lydinčių vyrų lauks iki sekmadienio.

Pagalvojo apie visus

Paroda „Moters pasaulis“ tradiciškai pagalvojo apie visas moteris. Nesvarbu, jos būtų tylios namų šeimininkės svajojančios apie naują puodą ir kaitlentės riebalus tirpdančią priemonę, ar gatvės puošeivos, medžiojančios rankinę, palaidinę ir planuojančios dar vieną grožio procedūrą. Organizatoriai pabrėžė, kad paroda nėra orientuota vien tik į moteris – čia laukiami ir vyrai. Visgi, penktadienio vidudienį prie įėjimo į „Žalgirio“ areną trypčiojo tik dailiosios lyties atstovės. Vienos jų ėjo tiesiog pasmalsauti ir vylėsi, kad pavyks neišleisti pusės atlyginimo, kitos iš anksto žinojo, kuriuos stendus aplankys pirmiausiai.

Ir suknelės norėčiau, ir naujos apyrankės, ir odinių pirštinių žiemai. Galvoju, ateisiu dar ir ryt, kad nepadaryčiau skubotų sprendimų ir neprisipirkčiau ko nereikia.

„Noriu įsigyti namų kvapų ir pauostyti vienų naujai išleistų vardinių kvepalų. Yra viena mylima drabužių kūrėja, pas kurią užsuksiu pažiūrėti naujienų“, – kaunietė Raminta patikino, kad į jos pirkinių krepšelį kris tik tai, kas numatyta pagal planą.

Pietų sąskaita iš darbo ištrūkusi jos draugė Veronika, tuo nebuvo tikra. Bežiūrint į pasiūlą raibsta akys, o noras išlaidauti, esą auga su lyg kiekvienu aplankytu stendu.

„Ir suknelės norėčiau, ir naujos apyrankės, ir odinių pirštinių žiemai. Galvoju, ateisiu dar ir ryt, kad nepadaryčiau skubotų sprendimų ir neprisipirkčiau ko nereikia“, – šypsojosi Ramintos bičiulė.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Priemonės vidiniam grožiui

Visas parodos dienas – nuo penktadienio iki sekmadienio, tiek parodos dalyvių stenduose, tiek seminarų ir specialioje „Grožio oazės“ erdvėje, parodos lankytojos bus kviečiamos konsultuotis su prekių ženklų atstovais. Moterys galės sužinoti savo odos, plaukų būklę ir įsigyti specialiai joms tinkamų priemonių. Tos, kurios iš namų kojos nekelia be makiažo, galės mėgautis vizažo meistrių prisilietimais arba stebėti, kaip jų teptukai kuria stebuklus ant kitų moterų veidų.

Suvokiančios, kad grožis pirmiausiai prasideda iš vidaus, kviečiamos įsigyti vitaminų ir maisto papildų su specialiais pasiūlymais.

„Esu už Lietuvos gamintojus, todėl perku jų produkciją. Šiuos vitaminus ir papildus naudoju jau senokai. Dabar dar ir 40 proc. nuolaida“, – atidžiau tyrinėdama „Sapiens“ stendą, kaunietė Viktorija žadėjo pasirūpint ir savimi, ir savo artimaisiais. Juolab kad artėja šventės, o pakuotė vitaminų ar maisto papildų, anot moters, kur kas geresnė dovana nei puodelis ar imbierinis keksas.

Prekės ir namams

Trokštančioms iš esmės atnaujinti savo garderobą arba suteikti jam žavesio detalėmis, „Moters pasaulis“ suteikia galimybę tai padaryti. Po arenos stogu – dešimtys drabužių, rankinių, aksesuarų ir papuošalų kūrėjų stendų. Vienuose jų subtilūs pasirinkimai, kituose – kvietimai būti ryškiomis ir drąsiomis.

Organizatoriai pagalvojo ir apie tas, kurioms pilnatvę suteikia ne blizgi suknelė, ne 12 cm aukštakulniai ir ne nauja odinė rankinė, o tobuli namai – švarios grindys, blizgantys langai, kvepiantys kambariai ir minkšta patalynė.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Medžiagą vežamės iš Italijos, patalynę siuvame Lietuvoje. Naudojame satiną ir tencelį. Pastarasis natūralus, pagamintas be jokių cheminių priedų, yra švelnus kaip šilkas, bet kur kas pigesnis“, – paklausta apie parodos lankytojų pasirinkimus,  UAB „Bed&colours“ direktorė Aistė Matulionytė-Rugienė pastebėjo, kad moterys dažniausiai renkasi viengulės patalynės komplektus.

Tos, kurios dairosi į dvigules, prašo didesnių išmatavimų.

„Galime išpildyti ir nestandartinius užsakymus, tarkim, pasiūti apvalų užvalkalą su guma lovos čiužiniui. Tokie dažniausiai būna jachtose ir mes, beje, jau ne kartą siuvome“, – kalbėjo A. Matulionytė-Rugienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tu

Tu portretas
esi

Slamsto

Slamsto  portretas
pasaulis :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių