Į Kauną žengia nauja mokykla

  • Teksto dydis:

Viešoje erdvėje netylant diskusijoms apie visos dienos ugdymą, tokį modelį jau įdiegusi mokykla „Šiaurės licėjus“, veikianti Vilniuje trečius metus, žengia ir į Kauną. Šių metų rugsėjo pirmąją duris atvers Kauno „Šiaurės licėjaus“ ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo klasės.

Mokykla, įsteigta leidyklos „Šviesa“ iniciatyva, vaikus ugdo mokymo procese naudodama skandinaviškos švietimo sistemos elementus, pritaikytus lietuviškoms ugdymo programoms. „Šiaurės licėjaus“ plėtros vadovės Linos Kilčiauskaitės teigimu, mokyklos plėtrą lėmė sėkminga veikla Vilniuje. Plečiant veiklą siekiama suteikti Kauno šeimoms didesnę laisvę rinktis bei dar vieną galimybę mokytis šiuolaikiškai.

„Mokykloje didelį dėmesį skiriame vaikų gebėjimų bei kompetencijų ugdymui. Tokie metodai kaip Siekiamybių laboratorija, Skaitytojų klubas ar Saviugdos valanda nuo pat pirmų dienų mokykloje ugdo vaiko gebėjimą užsibrėžti tikslus ir mokytis pačiam. Taip pat kaip ir Vilniuje nuo pat priešmokyklinės klasės bus sustiprintai mokoma anglų kalbos. Mums labai svarbu patirtinis ir integruotas ugdymas bei individualus dėmesys kiekvienam vaikui. „Šiaurės licėjui“ tolygiai svarbu tiek vaikų asmenybės ugdymas, tiek akademiniai pasiekimai“, – sako L. Kilčiauskaitė.

Vieninga metodų sistema ir jų naudojimas nuo ankstyvo amžiaus užtikrina sklandesnę adaptaciją mokykloje, todėl „Šiaurės licėjuje“ veiks ir ikimokyklinio ugdymo grupės 3-5 metų vaikams. Šiose grupėse vaikai bus per žaidimą mokomi išsikelti asmeninius tikslus, prisijaukinti knygeles ir augti mažais atsakingais piliečiais.

Šiuo metu vyksta aktyvių ir inovatyvių mokytojų atranka, ieškoma tinkamų patalpų bei patikimų paslaugų tiekėjų ir partnerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kvailumo mokykla.

AS

AS portretas
Perskaityk nstraipsniir suprasi,kad ieskonvietos mokyklai.Tai kaip parasys kur ji bus/

brangus zurnalistai

brangus zurnalistai portretas
Labai noretusi Jusu porfesionalumo. Staipsnis labai neinformatyvus. Nera ne vieto is steigeju komentato. Svietimo skyriau pozicijos. Kokiame rajone bus statoma. Kiek kainuos ir t.t. Nutrenkiama zinia ir viska...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių