Į Kauną grįžta Europos dienos šventė: kuo nustebins miestiečius?

  • Teksto dydis:

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka ir Kauno Europe Direct informacijos centras kaip ir kasmet kviečia kauniečius ir miesto svečius kartu su tūkstančiais kitų europiečių minėti Europos dieną. Tradicinė šventė, šiemet pavadinta „15 metų kartu“, gegužės 9 d. vyks Nepriklausomybės aikštėje šalia Soboro. Įvairios pramogos, informacijos mugė ir nuotaikingas koncertas miestiečių lauks nuo 16 iki 19 val.

Šių metų šventė ypatinga – minime 15-ąsias Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą metines. Be to šiemet vyks Europos Parlamento rinkimai. Tad šventė primins apie bendras europietiškas vertybes, kvies kūrybiniam bendradarbiavimui ir skatins aktyviau įsitraukti į visuomeninį gyvenimą.

Nuo 16 val. Nepriklausomybės aikštėje vyks mugė, kurios dalyviai teiks informaciją apie Europos piliečių teises bei galimybes, Europos sąjungos institucijų vykdomas programas, kvies iš arčiau susipažinti su Lietuvoje studijuojančiais jaunais žmonėmis iš kitų Europos šalių ar sudalyvauti mini orientavimosi varžybose ant didžiulio Europos žemėlapio.

Informacijos mugėje VšĮ „A.C. Patria“ savanoriai vaišins Europos šalių patiekalais, o bendravimo platforma „Mokslo kavinė“ surengs aklą inovatyvių produktų degustaciją. Šventės dalyviai galės ne tik susipažinti su socialinės iniciatyvos „Gyvybės langelis“ veikla, bet ir tinkamai persodinti atsineštą augaliuką, o Kauno apskrities bendruomenės pareigūnai visiems nuo ilgapirščių besisaugantiems kauniečiams žymės dviračius.

Šventėje veiks kūrybinės dirbtuvės, kuriose Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklos mokiniai gamins žaismingus ženkliukus su 15 metų Lietuvos narystės ES simbolika, o socialinės iniciatyvos „TEXTALE“ savanoriai kvies iš antrinių žaliavų kartu sukurti „Draugystės tipį“ vaikams.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka šventės metu įkurs interaktyvią biblioteką, kurioje kvies susipažinti su naujomis bibliotekos paslaugomis – Žaisloteka ir Šerloko Holmso pabėgimo kambario galvosūkiais, kvies dalyvauti žaidimuose ir laimėti knygas apie Europos Sąjungą.

Šventinį koncertą pradės Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų orkestras vėliau estafetę perduodamas jauniesiems populiarios bei džiazo muzikos atlikėjams, savo kūrybos muziką pristatys jaunimo grupės „BaltaMalta“ ir „Kolosus“, o finalinį akordą sugros pašėlę ir veržlūs grupės „Intervalai“ nariai, projekto „X Faktorius 2019 m.“ finalininkai.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka ir Kauno Europe Direct informacijos centras kviečia kauniečius gegužės 9-osios, ketvirtadienio vakarą ateiti į Nepriklausomybė aikštę šalia Soboro ir kartu su kitais ES piliečiais linksmai atšvęsti Europos dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių