H. Čižauskas: gynyba yra visos visuomenės reikalas

  • Teksto dydis:

Liepos 8 d. iškilmingos ceremonijos metu naujuoju Vytauto Didžiojo jėgerių bataliono vadu paskirtas plk. ltn. Haroldas Čižauskas. Bataliono kariai šią žinią priėmė džiugiai, nes kariškis šiame pulke yra praėjęs įvairias tarnybos pakopas ir visiems gerai pažįstamas.

Drausmė, iniciatyvumas ir tobulėjimas – tris kertinius kario bruožus vardijo naujais vadas, pabrėždamas, kad gyvename sudėtingu laikotarpiu, kai priešas tyko jau prie durų. „Karių pasirengimas labai svarbus, tačiau valstybės gynyba yra ne tik kariuomenės, bet ir visos visuomenės reikalas“, – kalbėjo H. Čižauskas.

Kauno įgulos kapelionas Tomas Karklys jėgerių bataliono vadui įteikė Bibliją. „Kariams reikia ne tik drąsos, ryžto, bet ir išminties, kurios rasite šioje knygoje“, – sakė dvasiškis.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas linkėjo H. Čižauskui tvirtybės atliekant svarbią misiją ir įteikė jam vardinį laikrodį.

Vytauto Didžiojo jėgerių batalionas yra Lietuvos ginkluotųjų pajėgų karinis dalinys, priklausantis Specialiųjų operacijų pajėgoms. Pagrindinės bataliono užduotys: specialioji žvalgyba, reidai, pasalos, vietovės blokavimas, parama ugnimi. Oficiali bataliono įkūrimo data – 1991 m. gruodžio 3 d., kai buvo suformuotas Kauno greitojo reagavimo batalionas. 1993 m. spalio 22 d. batalionui suteiktas Vytauto Didžiojo vardas. Bataliono kariai dalyvavo taikos įvedimo ir palaikymo misijose Kroatijoje (1994–1995), Kosovo provincijoje (1999–2000), Afganistane (2002–2004).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klasiokas

Klasiokas portretas
Ar neturi Gerb. plk. ltn. Haroldas Čižauskas problemos su alkoholiu? O gal su ta intencija galimai ir padovanota Biblija. Kaip sakant moki žodį - žinai kelią, bet į kelią neblaiviam negalima Hariuk.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių