Gyvybės langelyje paliktas ką tik gimęs kūdikis

Penktadienį viename iš dviejų Kaune veikiančių gyvybės langelių paliktas sveikas keturių dienų berniukas.

Kaune yra du gyvybės langeliai, kuriuose motinos gali palikti savo vaikus.

Penktadienį apie 17 val. į Respublikinės Kauno ligoninės filialo Krikščioniškų gimdymo namų, esančių Miško g., kreipęsi žmonės informavo, kad atneštas naujagimis.

Ligoninės atstovė Sandra Varanavičė informavo, kad berniukas yra vos keturių parų, sveria 3,2 kg. Nors naujagimis atrodė sveikas ir išnešiotas, tačiau vis tiek bus atliekami papildomi tyrimai.

Kaune į gyvybės langelius vaikai patenka itin retai. Apie tokioje vietoje paliktą mažylį informuojama policija, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Dažniausiai šie vaikai yra įvaikinami, kartais jų pasiimti sugrįžta motinos, tačiau tada reikalingi DNR tyrimai, kurių metu nustatoma, ar atvykusioji tikrai vaiko mama.

Dėl gyvybės langelyje palikto vaiko mamai negresia baudžiamoji atsakomybė. Persigalvoti ji gali per tris mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edita

Edita portretas
Nesmerkit,ir nebūsit smerkiamos!!Niekas nežino,ką ji išgyvena,ar kas jai nutiko?Paprastai ,tas kas labiausiai kritikuoja,yra dar ir "geriasnių" darbų nuveikę!!

Anonimui

Anonimui portretas
nieko sau gera mama!!! Palieka vaikutį ir dar gera mama? Ji jokia mama, greičiau žinanti moteriškė kaip atsikratyti vaiko ir likti nenubaustai. Neduok Dieve tokių GERŲ mamų.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir aciu dievui ,kad paliko o neismete kaip suniuka i paplavu duobe
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių