Įsiuto dėl „Būsto valdos“ darbo žiemą: kaip galima taip mulkinti žmones?

„Būsto valdai“ – gyventojų priekaištai. Žmonės piktinasi, kad daugiabučių administratorius imituoja darbus ir už juos ima pinigus.

Atsainiai tvarko laiptinę

Pasipiktinusi daugiabučio administratoriaus „Būsto valdos“ darbu prieš kelias dienas į „Kauno dienos“ redakciją kreipėsi viena Pakraščio gatvės namo gyventoja. Moteris tikino pavargusi nuo siunčiamų darbuotojų imituojamos veiklos, už kurią, anot jos, žmonės moka nemažus pinigus.

„Galėčiau pasakoti ir pasakoti. Tai jie pakeičia groteles prie laiptinių ir paskaičiuoja už jas, kaip už duris, tai lupa nepaaiškinamus pinigus už trūkusio vamzdžio remontą. Bet šį kartą noriu papasakoti apie namo ir laiptinių tvarką. Jau kurį laiką stebiu valytoją. Jei ne pildoma lentelė pirmame aukšte ant durų, tikrai nesuprasčiau, kad ji buvo atėjusi, – Moteris piktinosi, ne tik dulkių kamuoliais, kurie lieka gulėti kampuose ar kramtomosiomis gumos gniužulais ant palangių. – Ne kartą mačiau, kaip su vienu kibiru vandens valytoja išplauna visą laiptinę nuo penkto iki pirmo aukšto. Ar jums tai atrodo normalu? Ypač dabar, kai dėmesys švarai turėtų būti prioritetas.“

Imitavo barstymą

Mokestį už laiptinės valymą, „Būsto valda“ kiekvienam butui skaičiuoja pagal jo plotą. Į redakciją besikreipusiai moteriai ši paslauga kiekvieną mėnesį atsieina kiek daugiau nei 6 eurus.

„Nuo vieno aukšto gaunasi kažkur apie 15 eurų. Nuo laiptinės – apie 75 eurus. Papildomai mokame dar ir už teritorijos priežiūrą“, – miestietė netrukus papasakojo, kas prieš kelias dienas perpildė jos kantrybės taurę.

Pro langą išvydusi sunkvežimį su smėlio kalnu ir iš jo lipančius darbininkus su kastuvais, gyventoja apsidžiaugė, kad galų gale bus pabarstytas laiptinių link išsišakojantis takas, ant kurio klupo ir ji pati, ir atsitiktiniai praeiviai. Deja, jau po kelių minučių kiemas buvo tuščias. Darbininkų nei kvapo, smėlio ant tako – taip pat. Tik toje vietoje, kur stovėjo sunkvežimis buvo palikta sunkiai įžiūrima smėlio krūvelė.

„Kai kalba apie vyresnio amžiaus žmones, sako, kad jiems žvyras iš vienos vietos byra. Tai vaizdas po „Būsto valdos“ darbininkų apsilankymo mūsų kieme, buvo labai panašus. Man sunku suvokti, kaip galima taip mulkinti žmones?“, – neatlyžo Pakraščio gatvės gyventoja.

Tai jie pakeičia groteles prie laiptinių ir paskaičiuoja už jas, kaip už duris, tai lupa nepaaiškinamus pinigus už trūkusio vamzdžio remontą.

Atsakė operatyviai

Po tokio akibrokšto moteris iškart susisiekė su daugiabučio administratoriumi. Atsakingas asmuo ją patikino, kad laiškas bus perduotas namo vadybininkui. Jau kitą dieną moteris sulaukė atsakymo, kad į kiemą atvykę darbininkai iš naujo pabarstys pėsčiųjų takus ir įėjimus į laiptines. Laukti ilgai nereikėjo – netrukus po to, kai gavo atsakymą, kieme moteris išvydo du darbininkus su kastuvais.

„Šįsyk buvo be sunkvežimio, o su dviem kibiriukais. Pabarstė daugiau nei prieš dieną. Tik tas jų darbas labiau priminė darbą dėl „varnelės“ popieriuose, o ne dėl naudos žmonėms, – Pakraščio gatvės namo gyventoja neslėpė pykčio dėl tokios daugiabučio administratoriaus nepagarbos žmogui. – Savo puslapyje jie rašo, kad rūpinasi daugiabučių technine priežiūra ir eksploatavimu, teritorijos valymo darbais, remonto darbų organizavimu, šilumos ūkio priežiūra, avarijų likvidavimu, pastato apskaitos ir techninės dokumentacijos, žurnalų tvarkymu, bendrojo naudojimo objektų aprašo sudarymu, atliekamų darbų kontrole, Tačiau, panašu, kad juos kiekviename žingsnyje reikia kontroliuoti, nes mausto ir mausto.“


Šiame straipsnyje: Būsto valdakiemaskiemo priežiūrapasipiktinusi kaunietėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalčiausia yra SAVIVALDYBĖ

Kalčiausia yra SAVIVALDYBĖ portretas
Būtent ji privalo tas š.. kontoras kontroliuoti. Bet nekontroliuoja ir kažkodėl ??? nesipriešina mokesčio kėlimui. Pataisykit, jei klystu, ar ne merui "kontroliuojant" iš kauniečių buvo pavogta apie 15 min už šildymą ? Gal žinote, ar jau grąžinta ?

gyventojai

gyventojai portretas
luksio gatveje tas pat niekas nevalo kiemu jeigu pasirodo i menesi karta tai labai gerai tai nesuprantama uzka mes gyventojai turime moketi kodel nesidomi teisesauga ju darbais toks pinjgu plovimas tokios gali buti bylos bet niekam neidomu

Gyventojas

Gyventojas portretas
gavau saskaita kur virs 4eur, nuo buto uz laiptynes dezinfekavima, juokas ima.... nekenciu sitos pinigu plovimo kontoros .... reikia ja suzlugdyti .... zmones paprasti neturi laiko ...
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių