Gyventojai maldauja: išjunkite šildymą!

Atėjus šiltesniems orams, kai kurie Kauno daugiabučių gyventojai sujudo, kodėl dar šyla radiatoriai. Pasigirdo nuomonių, kad šildymą jau reiktų išjungti. Tačiau pagal meteorologų pateikiamus duomenis baigti šildymo sezoną dar ankstoka.

Atėjus šiltesniems orams, kai kurie Kauno daugiabučių gyventojai sujudo, kodėl dar šyla radiatoriai. Pasigirdo nuomonių, kad šildymą jau reiktų išjungti. Tačiau pagal meteorologų pateikiamus duomenis baigti šildymo sezoną dar ankstoka.

Kenčia nuo karščio

„Pavasaris jau seniai įsibėgėjo. Nemažai butų, kaip mano, kenčia nuo karščio: šilumos reguliuoti negaliu, langai yra į pietinę, rytinę pusę, prišildo saulė. Langai dieną naktį atviri“, – portalui kaunodiena.lt skundėsi skaitytoja Rasa.

Ji kalbėjo, kad derėtų atsižvelgti į tai, kad jau seniai nebuvo šalnų, orų prognozės – pavasarinės.

„Tiek mums, gyventojams, tiek Kauno biudžetui tokiu oru šylantys radiatoriai yra prabanga“, – įsitikinusi moteris. O truputėlį atvėsus, jos nuomone, galima pasišildyti ir elektra.

Rasos įsitikinimu, jos ir kaimynų situaciją palengvintų namo šildymo sistemos renovacija, tačiau ji „utopinė dėl kompensacinio mechanizmo“. Todėl kaunietė mano, kad nuo balandžio 1-osios jau derėtų skelbti šildymo sezono pabaigą.

„Prašau pasidomėti, ką apie tai galvoja Kauno valdžia. Ar yra vilties sulaukti Šv. Velykų  pilnesne pinigine?“ – teiravosi skaitytoja.

Jau sulaukia skambučių

Šildymo sezonas Kaune baigiamas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. „Jau ir mes sulaukiam skambučių dėl šildymo sezono pabaigos. Kreipiasi pavieniai gyventojai.  Vieni nori, kad jis jau būtų baigtas, kiti nori, kad šildymas dar nebūtų išjungtas“, – sakė administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Pirmųjų skambučių sulaukta praėjusią savaitę, kai lepino geri orai.

Pagal visuomenės sveikatos specialistų rekomendacijas, šildymo sezoną reikėtų baigti, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė nei 10 laipsnių šilumos.

„Pagal meteorologų pateikiamus duomenis, Kaune baigti šildymo sezoną dar ankstoka. Bet visuomet vadovaujamės ir sveiku protu, ir, jei matytume, kad artimiausiu metu prognozuojamos šiltos dienos, nevėjuotos, nelietingos, šildymo sezoną bandytume baigti anksčiau, nei vidutinė kelių parų temperatūra pasieks tuos 10 laipsnių“, – teigė D. Ratkelis.

Radiatoriai Kaune dar šils bent šią savaitę, nes savaitgalį naktinis galimos šalnos. „Kitą savaitę žiūrėsim“, – sakė direktorius.

Jo manymu, šildymo sezono pabaigos kuo anksčiau norėtų jauni žmonės, neturintys mažų vaikų ir sveikatos problemų.

Norintiems, kad „Kauno energija“ nebetiektų šilumos jau dabar, nelaukiant oficialios šildymo sezono pabaigos, tereikia bendrovei pateikti prašymą, pasirašytą daugiau kaip pusės namo gyventojų.

D.Ratkelio žiniomis, kol kas nė vienas namas nėra pateikęs tokio prašymo. 

Mažina įsiskolinimus

„Kauno energijos“ atstovas ryšiams su visuomene Ūdrys Staselka pastebėjo, kad šį šildymo sezoną sumažėjo gyventojų įsiskolinimai bendrovei. Tai, anot jo, lėmė šiltesnis ruduo ir žiema, taip pat mažesnė nei pernai šilumos kaina.

Galima spėti, kad šildymo sezono pabaigos labiausiai laukiama namuose antirekordininkuose. Dėl labai prastos šiluminės izoliacijos už 60 kv. m. ploto butą vasarį daugiausiai reikėjo mokėti Sąjungos a. 10 namo gyventojams – 622,23 litus. Antri – įsikūrusieji Stulginskio a. 64-ąjame name (564 Lt.), toliau rikiuojasi namai, esantys Jakšto g. 8 (554 Lt.) ir Baršausko g. 75 (500 Lt.).

Taupiausi namai: Jaunimo g. 4 (beje, pastatytas iki 1992 m.;  86 Lt. už  60 kv. m. būsto šildymą), Ašmenos II-oji g. 37 (92 Lt.), Radvilėnų g. 5 (107 Lt.), Archyvo g. 48 (109 Lt.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
Apdenkit karstus radiatorius kaldromis bus vesiau.Ar tingit?

gyventojas

gyventojas portretas
Labai įdomi ,,kontorėlė ,,. Jų sąskaitose yra tokia nekalta grafa ,,Perskaičiuota suma,,,Joje atsiranda visiems namo gyventojams pinigų suma ,jei kuris butas nedeklaravo skaitiklio parodymų .Toliau ,,kaltininkas ,,nubaudžiamas ,iš jo išieškomi pinigai ,o viso namo gyventojų pinigai kažkur paslaptingai dingsta .

Danute.

Danute. portretas
Sildys, nes kaip susirinksi pinigu milziniskom algom, sildymas bet koks, o moketi reiks tiek kiek jie nores, praktiskai ziemos kaip ir nebuvo, bet kad butu zenkliai sumazeje saskaitos tai tikrai ne.
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių