Gaisro nuniokotai cerkvei – L. Lubienės milijonas

  • Teksto dydis:

Ge­gu­žės pa­bai­go­je nuo gais­ro nu­ken­tė­ju­si Šv. Ni­ko­la­jaus Ste­buk­la­da­rio cerk­vė Kaune su­lau­kė so­li­džios par­amos. Švie­saus at­mi­ni­mo Bro­nis­lo­vo Lu­bio žmo­na Ly­da Lu­bie­nė iš as­me­ni­nių lė­šų maldos namams sky­rė 1 mln. li­tų. Bū­tent to­kios su­mos ga­li pri­reik­ti lieps­nų nu­nio­ko­tam pa­sta­tui ir ver­ty­bėms at­kur­ti, rašo “Lietuvos žinios”.

„E­su ti­kin­tis žmo­gus ir cerk­vės at­kur­ti au­ko­ju ska­ti­na­ma sa­vo žmo­giš­ko ti­kė­ji­mo. Sen­ti­kių bend­ruo­me­nė lai­ko­si tik iš ge­ra­no­riš­kų rė­mė­jų, ti­kin­čių­jų bend­ruo­me­niš­ku­mo ir pa­gal­bos vie­nų ki­tiems. Ti­kiuo­si, ma­no ini­cia­ty­va pa­dės grei­čiau at­kur­ti cerk­vę ir iš­li­ku­sias kul­tū­ri­nes ver­ty­bes, leis dar­niai Kau­no sen­ti­kių bend­ruo­me­nei grei­čiau su­si­bur­ti į jai bran­gius mal­dos na­mus“, – savo sprendimą aiškino L.Lu­bie­nė.

Kau­no sen­ti­kių cerk­vė nė­ra pa­skelb­ta kaip vals­ty­bės sau­go­ma, o tik įra­šy­ta į kul­tū­ros ver­ty­bių re­gis­trą. To­dėl, pa­sak Kul­tū­ros mi­nis­te­ri­jos at­sto­vų, gau­ti nuo­sek­les­nio res­tau­ra­vi­mo, kon­ser­va­vi­mo dar­bų fi­nan­sa­vi­mą iš Pa­vel­dot­var­kos prog­ra­mai skir­tų lė­šų ga­li ne­pa­vyk­ti dėl kai ku­rių įsta­ty­mų nuo­sta­tų.

Per gais­rą nu­ken­tė­jo Šv. Ni­ko­la­jaus Ste­buk­la­da­rio cerk­vės sto­gas, vi­dus ir pa­sta­te bu­vu­sios ver­ty­bės – ap­de­gė sa­vi­tas al­to­rius, se­no­vi­nės, šim­tus me­tų skai­čiuo­jan­čios kny­gos, ori­gi­na­lios XIX am­žių me­nan­čios iko­nos.

Ug­nies pa­da­ry­tą ža­lą skai­čiuo­ja Kul­tū­ros pa­vel­do de­par­ta­men­to su­da­ry­ta ko­mi­si­ja. Tiks­lūs nuo­sto­liai kol kas ne­įvar­di­ja­mi. Tai ža­da­ma pa­da­ry­ti rug­sė­jo mė­ne­sį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ina

Ina portretas
Kieno jie bebutu uzdurbti,svarbu ,kad tinkamai isleidziami.

kliedesiams

kliedesiams portretas
Kad ir vyro uzdirbti,koks kieno reikalas,kita moteris neaukotu,pasiliktu juos sau,grazu,kad tokiu zmoniu Lietuvoje yra

gema

gema portretas
Protinga moteris,tureciau pinigeliu paaukociau ir as,bet deja...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių