Finišo tiesiojoje: pristatys „Merkurijų“ pakeisiančio pastato projektą

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybai (KAUET) bus pristatytas Merkurijaus komercinio ir apartamentų pastato su požeminiu parkingu projektas.

Nugriovus legendinį prekybos centrą Laisvės al. 60 sklypas ilgai buvo užtvertas nuo praeivių akių. Jis buvo tapęs viena iš daugelio miesto piktžaizdžių.

Viena projekto autorių ir pirminį projektą rengusios architektų studijos „Kančo studija“ dabartinė vadovė Gustė Kančaitė portalui kauno.diena.lt teigė, kad užsakovų nėra įgaliota atskleisti daugiau informacijos apie projektą.

Projektą kūrė dar a.a. Algimantas Kančas, prie projekto taip pat darbavosi Kęstutis Kajokas, Ieva Šalomskienė, Gytautė Gružauskaitė. Nurodoma, kad fasado mūrinės dalies iš Laisvės al. ir Daukanto g. idėjos autoriai – E.Miliūno studija.

Užsakovų atstovė Ieva Goštautaitė-Gedutė portalui kauno.diena.lt teigė, kad rengiamas pranešimas spaudai. Anot jos, ką yra minėjusi anksčiau, pirminis pastato projektas, įsigytas kartu su sklypu, buvo koreguotas, tačiau pokyčiai – nedideli. Korekcijas, kaip įvardijo, padiktavo pakitusios rinkos poreikiai.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Prieš porą metų paaiškėjo, kad iš rankų į rankas ėjusį sklypą su tuo, kas liko iš „Merkurijus“, ir parengtą naujo pastato projektą įsigijo „Litvalda“, vadovaujama verslininko Augustino Rakausko.

Pernai portalui kauno.diena.lt bendrovės „Baltic Red“, atstovaujančios įmonių grupę „Litvalda“, rinkodaros direktorė I. Goštautaitė-Gedutė pasakojo, kad jau tuomet sklype buvo atliekami paruošiamieji darbai statyboms: vykdomi esamų konstrukcijų tyrimai, požeminės aikštelės drenažo sistemos atstatymo darbai, vertinta konstrukcinė būklė bei tvarkyta teritorija.

„Šioje vietoje planuojama statyti prekybos ir administracinės paskirties patalpas, miesto gyventojams ir svečiams skirtas viešąsias erdves, konferencijų centrus, restoranų erdves, apartamentus bei SPA centrą“, – tuomet teigė I. Goštautaitė-Gedutė.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

KAUET posėdis, kurio metu bus pristatytas projektas, vyks birželio 17d. (trečiadienį) nuo 14 val. Kauno architektų namuose (Vilniaus g. 22).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žaliakalnio pelėda

Žaliakalnio pelėda portretas
Tu iš Kiaunės nesišaipyk, kaimieti. Ką tu supranti apie meną ir architektūra ? Aleksoto turgus tavo "architektūra".

Anonimas

Anonimas portretas
savininkai nors tiek susiprotėjo kad ne kiaunę pasirinko , tas tai miesto bėda , pasižiūrėkit į laisvės al ir rombus prie savivaldybės . Aš būčiau kitką padaręs , viešbutis keletas aukštų , aukštas pirčiai , maisto patiekalų aukštas , naktinio klubo rusys , visą parą veikianti parduotuvėlė

Nuomone

Nuomone portretas
Ne viskas buvo blogai, kas buvo tarybiniais metais. Ne viska reikia naikinti. Kvailas poziuris toks viska naikinti, kas buvo kitoj santvarkoj. Menas buvo menas, ir architektura, tai nera politika. Ir buvo kokybiskos ir geros architekturos, kaip ir visais laikais.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių