Pandemijos valdymo grimasos: paskutinę dieną be galimybių paso – grūstis „Lidl“ parduotuvėse

Šią savaitę prekybos tinklas „Lidl“ pranešė, kad nuo penktadienio aptarnaus tik galimybių pasą turinčius pirkėjus. Panašu, kad šios žinios vedini kauniečiai šturmuoja šio prekybos tinklo parduotuves.

Internautas Andrius socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose matyti prie kasų nutįsusios eilės. Panašu, kad ne visi pirkėjai čia laikosi ir saugaus atstumo.

„Epidemijos valdymo grimasos...“ – greta nuotraukų brūkštelėjo Andrius.

Socialiniame tinkle netrukus užvirė diskusijos. „Taigi ryt jau reiks galimybių paso, tai visi antivakseriai subėgo apsipirkti“, – rašė Marija.

„Na, tai to ir buvo galima tikėtis, susipirks šiandien, nes nuo rytojaus neįleis, rinksis mažesnes „Iki“, „Šilą“, kur bus reguliuojamas žmonių skaičius. Kažin po kiek laiko ir ten neįleis, kad badu mirtume? Iš principo po paskelbimo jau į „Lidl“ nėjau“, – savo poziciją išsakė Gintarė.

„Tai esmė ne virusą valdyt ir ne sveikata valdžiai rūpi, svarbiausia draudimai ir paklusnumas“, – nuomone dalijosi Virginija.

Feisbuko grupės „LTF Kaunas“ nuotr.

„Tai ir kur tik su galimybių pasu – visur tokios eilės, tik jau kvadratų niekas neskaičiuoja, ten galima į 30 kv. m kad ir 50 žmonių“, – tvirtino Ramunė.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistai komentaro kreipėsi į prekybos tinklo „Lidl“ atstovus.

„Taip, kai kuriose parduotuvėse šiandien pastebimas didesnis, nei įprasta, pirkėjų srautas. Taip gali būti dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, ketvirtadieniais pas mus startuoja nauji savaitės pasiūlymai, sulaukiantys didesnio pirkėjų dėmesio. Žinoma, dalis pirkėjų gali tokiu būdu reaguoti ir į laukiančius pokyčius, tačiau per visą pandemijos laikotarpį sukaupta patirtis rodo, kad tokiais atvejais situacija gana greitai normalizuojasi“, – teigė „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

Kaip portale kauno.diena.lt rašyta trečiadienį, prekybos tinklas „Lidl“ nuo penktadienio aptarnaus tik galimybių pasą turinčius pirkėjus. Dabar didžiojoje dalyje „Lidl“ parduotuvių galimybių paso neprašoma, nes jų prekybos plotas nesiekia 1,5 tūkst. kv. metrų.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) reikalavimą nuo penktadienio nedidelėse parduotuvėse riboti pirkėjų srautą iki 30 kv. metrų žmogui arba aptarnauti tik su galimybių pasu, pranešė „Lidl“.

Pasak pranešimo, galimybių pasus tikrins apsaugos darbuotojai, jų planuojama pasamdyti papildomai. 23 šalies miestuose veikia 59 „Lidl“ parduotuvės

Žmones be galimybių paso aptarnaujančios parduotuvės ir turgavietės nuo penktadienio turės užtikrinti minimalų 30 kv. metrų prekybos plotą vienam klientui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irina

Irina portretas
Bekit ,skubekit visi su galimybių pasais ,kur kuo daugiau žmoniu.Greiciau užsikrėsit ,to tais pasais ir siekiama.Ir jas svarbiausia visi tai supranta.(Nemanau ,kad pas mus valdžioje ant tiek buki ,kad nesuprastų).Mano vyras su galimybių pasu nuvažiavo į senukus į ,ermitaža,aplankė gimines ,o po dviejų dienų pasidarė testą ir paaiškėjo ,kad serga .Tai čia juoktis ,ar verkti?

klp

klp portretas
Kiek reikia negerbti savęs, kad ,pamačius tokį Lidlo žmonių rūšiavimą, bėgti ir grūstis eilėse, kad nors ką nors nusipirkti, t.y. nors kokį pinigėlį palikti tiems antžmogiams. Jūs, bestuburiai, verti tokio gyvenimo ir tokios valdžios.

nrk

nrk portretas
Tai turekit galimybiu pasa ir jokiu problemu!!!
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių