Edukacijų lietus Vilkijos gimnazijoje

  • Teksto dydis:

Kovo 7 d. Vilkijos gimnazijos mokiniams netrūko įvairių veiklų – mokykloje viešėjusios Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos bibliotekininkės Vaiva Steponaitienė ir Sandra Žydaitienė vaikams vedė ne vieną edukacinį užsiėmimą.

V.Steponaitienė antrokams pristatė edukaciją „Saugiai keliaukime interneto labirintais“. Bibliotekininkė moksleivius supažindino su internete siunčiamais virusais, priminė neatskleisti savo asmens duomenų nepažįstamiems.

Antrokėlius labai nudžiugino smagūs ir draugiški „Ozobot“ robotai. Juos labai paprasta programuoti, tam net nereikia kompiuterio, robotukai paklūsta spalvoms ir tam tikriems kodams, o užprogramuotas robotukas moka įvairiausių triukų.

Bibliotekininkė S.Žydaitienė ketvirtų klasių mokiniams vedė edukaciją „Svečiuose pas A.Lindgren“. Tai garsiausia švedų autorė, rašiusi knygas vaikams. A.Lindgren kūryba gausi ir artima viso pasaulio vaikams, todėl ketvirtokai su didžiausiu džiaugsmu dalyvavo edukacijoje-viktorinoje, kurioje galėjo plačiau susipažinti su rašytoja ir jos kūryba. Vaikai atsakė į klausimus apie linksmus, išradingus, drąsius rašytojos personažus: Lotą, Pepę, Emilį, Karlsoną, nykštuką Nilsą, brolius Liūtaširdžius ir kt.

Atsisveikindami moksleiviai dėkojo bibliotekininkėms už smagiai praleistą laiką, kvietė dažniau atvykti su naujomis edukacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maldauju...

Maldauju... portretas
Kaip būt gerai, jei liautumės bet ką EDUKAVĘ. kad vėl ŠVIESTUME, MOKYTUME, LAVINTUME, AIŠKINTUME - štai kiek žodžių turime! Juk mūsų mokytojai būtent tai darė, ir užaugino Sąjūdžio inteligentiją...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių