Džiugios naujienos: Aleksote atsiras naujas skveras

Aleksoto gyventoji gali džiaugtis, mat Kauno miesto taryba pritarė siūlymui A.Gustaičio gatvėje įrengti naują skverą. Tikimasi, kad tai taps ne tik vietinių gyventojų poilsio oaze, bet ir nauju žmonių traukos centru.

Miesto politikai vieningai pritarė, jog Aleksote, ties A.Gustaičio g. 6-uoju namu, atsirastų naujas skveras. Šis parkelis bus sutvarkytas ir taps dar viena žaliąja erdve, kuri galės būti pritaikyta tiek vietos bendruomenės renginiams, tiek įprastam poilsiui. Kadangi minėtas sklypas yra netoli Aleksoto apžvalgos aikštelės, neatmetama, jog ateityje ir nuo naujojo skvero galėtų atsiverti dalis Kauno panoramos.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė, pristatydama projektą tarybai, minėjo, kad buvo gauta apie 100 gyventojų parašų ir prašymų, jog būtų sutvarkyta erdvė ties A.Gustaičio g. 6 pastatu. Taip pat buvo gautas prašymas su 25 asmenų parašais leisti minėtame atkurti žemės nuosavybę, bet su išlyga, kad nebus statomi nauji pastatai. Į tokias pastabas R.Savickienė nurodė, kad nėra teisinio pagrindo teigti, jog grąžinus žemės sklypą, jame galima būtų taikyti kokius nors apribojimus dėl statybų. Todėl patarė tarybai nenagrinėti galimybės, kad minėtame sklype būtų atkurtos nuosavybės teisės.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Taip pat naujasis A.Gustaičio g. 6 pastato savininkas prašė atidėti klausimo svarstymą, mat jis ketina namą renovuoti bei norėtų aplink jį suformuoti žemės sklypą. Tačiau Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja pažymėjo, kad verslininkų užgaidos skvero ribose formuoti žemės sklypą vis tiek nebūtų tenkintos, nes šioje vietoje yra saugotinų augalų.

„Noriu pažymėti, kad sprendimas formuoti žemės sklypą aplink aukcione įsigytą pastatą, niekaip neturi įtakos skvero atsiradimui, nes čia yra labai vertingų medžių, želdinių. Todėl prašome atsižvelgti į gyventojų prašymus ir čia įrengti skverą“, – pristatydama projektą kalbėjo R.Savickienė.

Tokiam projektui taryba pritarė bendru sutarimu. Naujas skveras Aleksote užims 0,37 ha plotą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dd

dd portretas
kas pastatto savininkas ten dabar?

Aleksotas>

Aleksotas> portretas
>Ne viskas gerai: Gyvenam Aleksote ir džiaugiamės aviatoriais, tai unikalu,tai istorija ir tebūnie ir ateitis,o ne koks nors lezas vietoj to.

Aleksotas

Aleksotas portretas
Labai džiugu! >Gyventojai: reikėjo kam nors imtis iniciatyvos,gyventojai ėmėsi ir išsaugojo galimybę miestui turėti vertingą skverą,o ne eilinius daugiabučius.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių