Didysis jablonskiečių šou – dovana visai bendruomenei

Kauno Jono Jablonskio gimnazijos bendruomenė metus palydėjo šventiniu labdaros renginiu „Ant paukščio sparnų atkeliauja Kalėdos“.

Pagarba geriausiems

„Renginio esmė – padėkoti ir pagerbti mokinį ir mokytoją praėjusiais metais labiausiai garsinusius gimnazijos vardą“, – renginio svarbą išskyrė J.Jablonskio gimnazijos direktorė Danguolė Miškinienė.

Kokiu reikia būti? Tiesiog nepriekaištingos reputacijos mokiniu, aktyviai dalyvauti įvairiose visuomeninėse veiklose, būtinai dalyvauti savanorystės veikloje, būti aktyviu pačioje gimnazijoje, žinoma, mokinys turi būti pažangus ir niekada nesvarstytas.

Speciali komisija atrinko 12 nominantų, tačiau pačiausiais buvo atrinkti du. Pačiu pačiausiu jablonskiečiu šiemet buvo išrinktas abiturientas Paulius Bašinskas. Pačia pačiausia mokytoja – lietuvių kalbos mokytoja Dalia Sudarienė.

Jiems atiteko Jono Jablonskio vardo premija, kurią per paramos lėšas finansuoja tėvai – 150 eurų mokiniui, 200 eurų mokytojui.

Gabrieliaus Vėjo Muižio nuotr.

„Paulius labai aktyvus mokinys, kuriuo visada galima pasiremti. Jis – vyrų krepšinio klubo „Žalgiris“ ambasadorius gimnazijoje – organizuoja, tarpininkauja, kad mokykla turėtų geresnes sąlygas stebėti „Žalgirio“ varžybas, pakviečia į gimnaziją žaidėjus, ragina dalyvauti komandos rengiamuose konkursuose“, – Pauliaus nuopelnus minėjo direktorė.

D.Miškinienė išskyrė ir aktyvų abituriento dalyvavimą savanoriškoje veikloje.  Jis yra pelnęs „Metų savanorio“ apdovanojimą. Paulius taip pat atstovavo gimnaziją ir Lietuvą Izraelyje ambasados rengiamoje programoje. „Aktyvus, atsakingas, darbštus, patikimas“, – šios Pauliaus savybės atitiko metų jablonskiečio vertinimo kriterijus.

„Dalia Sudarienė jau 40-ti metai dirba gimnazijoje.  Šią gimnaziją mokytoja baigė ir pati. Nepaisant tikrai garbingo darbo stažo, mokytoja labai inovatyvi, įsitraukusi į įvairias veiklas. Ji aktyviai dalyvauja tarptautinio bakalauriato programos kūrime, yra įvairių renginių organizatorė, gimnazijos tarybos pirmininkė“, – metų mokytojos nuopelnus gimnazijai vardino direktorė.

Gabrieliaus Vėjo Muižio nuotr.

Specialiu prizu buvo apdovanota ir Agnė Žalaitė, kaip gimnazijos mokinių parlamento įkvėpėja.

Miuziklas – sau ir kitiems

Tradicija tampantis, trečius metus rengiamas labdaros renginys suburia vis daugiau J.Jablonskio gimnazijos bendruomenės narių. Kauno kultūros centro salė, foje buvo sausakimša. Ir visai nenuostabu, nes gražia tradicija tampa ir dar viena ypatinga dovana – miuziklas.

Ko ne 100 gimnazistų padovanojo „Didyjį šou“. Kino studijos „20th Century Fox“ filmo „Didysis šou meistras“ pagrindu jablonskiečiai pastatė miuziklą „Didysis šou“.

Mes peržengėme visas ribas. Buvo geriau nei bet kas tikėjosi. Labai džiaugiuosi, kad per tokį trumpą laiką su muzikos ir teatro mokytojų pagalbą galėjome sukurti šį miuziklą.

Originale „Didysis šou meistras“, pasakojama įkvepianti ir tikrais faktais paremta vieno iškilaus žmogaus, norinčio pakeisti savo bei kitų žmonių gyvenimus, istorija.

Jablonskiečių „Didysis šou“ pasipildė kitais, tačiau puikiai įsiliejusiais veikėjais. Reiktų paminėti, kad filmas buvo kuriamas penkerius metus. Jablonskiečiai miuziklui teturėjo tris mėnesius, tačiau tai kas vyko scenoje – muzikos, dainų, šokio ir vaidybos visuma – skleidė šventinę nuotaiką ir kalėdinę atmosferą.

„Mes peržengėme visas ribas. Buvo geriau nei bet kas tikėjosi. Labai džiaugiuosi, kad per tokį trumpą laiką su muzikos ir teatro mokytojų pagalbą galėjome sukurti šį miuziklą. Esu labai dėkingas joms, labai jas myliu“, – emocijas liejo, regis, dar atsikvėpuoti nespėję pagrindinio vaidmens atlikėjas Simonas.

„Jaučiuosi laiminga, esu nepaprastai dėkinga mokytojoms, džiaugiuosi už visus dalyvavusius“, – pirmajame interviu gyvenime kuklinosi Ugnė.

Atsiskleidžia talentai

Pernai jablonskiečiai padovanojo miuziklą „Muzikos garsai“. Tad šiemet nuleisti kartelės jau nebuvo galima. „Didysis šou meistras“ – puikus pasirinkimas jau vien dėl miuziklo potekstės – kiekvienas koks jis bebūtų yra žvaigždė, o meilė ir gėris vienas kitam tampa didžių darbų ir pasiekimų pagrindu.

Naujo pastatymo „paradui“ vadovavusi muzikos mokytoja Sonata Radžiūnaitė prisipažino, kad pastarasis miuziklas jai pačiai buvo iššūkis, tačiau bendro darbo rezultatas ir nauda verta, kad iššūkis būtų įveiktas.

„Toks išėjimas ant scenos, pasirodymas prieš žiūrovus vaikams duos naudos gyvenime. Kai kurie jų, anksčiau žodžio prieš klasę nedrįso pasakyti, o scenoje atsivėrė – gyvai dainavo, šoko, vaidino. Iki miuziklo kai kurių niekas nepastebėjo, o po miuziklo – štai ir žvaigždė“, – apie laipteliu aukštyn pakilusius gimnazistus kalbėjo muzikos mokytoja.

Gabrieliaus Vėjo Muižio nuotr.

Žymių kostiumų dizainerių, grimo meistrų vardų miuziklo programėlėje nebuvo. Patys vaikai, padedami mokytojų ir tėvelių, kūrė kostiumus. Kai kurie jų itin specifiniai, kaip ir vaidmenys, pavyzdžiui, moteris su barzda, plaukais apaugęs vyras, siamo dvynės, airis ir kiti.

„Pernykštė patirtis parodė, kad norinčių dalyvauti pasirodyme buvo daugiau nei vaidmenų. Buvo net dramų, kad kažkuris nebuvo atrinktas vienam ar kitam vaidmeniu. Šiemet įkalbinėti nereikėjo. Patirtis neįkainojama, maždaug tris mėnesius beveik 100 vaikų susirenka į bendruomenę. Jie po pamokų repetuodavo iki 18 ar net 19 val.“, – jablonskiečiais džiaugėsi gimnazijos direktorė.

Tradiciniam J.Jablonskio gimnazijos labdaros renginiui pastatytas miuziklas –dar atgims. Visas arba atskirais epizodais jis bus demonstruojamas sutinkant svečius gimnazijoje, gastrolėse senelių namuose,  festivaliuose.

Gabrieliaus Vėjo Muižio nuotr.

Šventinį renginį vainikavo geriausių gimnazijos mokinių tapybos darbų aukcionas. Aukcione surinktos lėšos bus skiriamos gimnazijos skaitmeniniams jutikliams gamtos mokslų laboratorijai įsigyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaidos

Klaidos portretas
Viskas gražu, bet klaidas straipsnyje ištaisykite. Visokius „bakalauriato“, „didyjį“, „ko ne 100“, sakinių struktūrą ir kt. ;)

Mokytoja

Mokytoja portretas
200 eurų premija Metų Mokytojai? You are kidding? Jau tada gal geriau be jokios, kaip kažkoks garbės apdovanojimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių