Dėl politikų rietenų kentės eiliniai mirtingieji

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Šį penktadienį į respublikinę Derliaus šventę miesto centre atvykę kauniečiai ir svečiai turės mokėti už automobilių stovėjimą, nes politikai nesugebėjo apsvarstyti klausimo dėl atleidimo nuo šio mokesčio.

Šį penktadienį į respublikinę Derliaus šventę miesto centre atvykę kauniečiai ir svečiai turės mokėti už automobilių stovėjimą, nes politikai nesugebėjo apsvarstyti klausimo dėl atleidimo nuo šio mokesčio.

Lengvatos nebus

Praėjusią savaitę miesto politikams įsivėlus į kovas dėl politinių įtakų ir postų, kiti svarbūs klausimai net nebuvo svarstomi – po dviejų mėnesių pertraukos sušauktame miesto tarybos posėdyje politinės intrigos užgožė kauniečiams svarbius reikalus.

Jau buvo tapę įprasta, kad miesto centre vykstančių mugių metu, kauniečiai ir miesto svečiai Laisvės al. prieigose atleidžiami nuo mokesčio už automobilių stovėjimą. Į tarybos darbotvarkę buvo įtrauktas klausimas dėl atleidimo nuo vietinės rinkliavos penktadienį, kai prasidės Respublikinė derliaus šventė 2014, tačiau tarybos nariai jo net nespėjo apsvarstyti ir sprendimo nepriėmė.

"Lengvatos jau nebus. Vairuotojai turės mokėti už automobilio stovėjimą arba statyti kitose vietose. Mokestinius klausimus sprendžia tik miesto taryba", – pripažino savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Užsitęsė ginčai

Praėjusį ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje mero Andriaus Kupčinsko oponentams nepavyko nuversti jo iš posto – klausimas nebuvo įtrauktas į darbotvarkę. Kone visą dieną užtruko informacijos pateikimas apie planuojamus statyti Kongresų rūmus, pasiruošimą naujai ES finansinei perspektyvai, gatvių remontą ir viešojo transporto pertvarką. Užsitęsė ir A.Kupčinsko inicijuotas vicemero, partijos "Tvarka ir teisingumas" nario Vytauto Vasilenkos atleidimas iš pareigų. Paskui nemažai laiko sugaišta į vicemero postą paskiriant Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovą Kazimierą Nausėdą.

Posėdžio nepavyko produktyviai baigti, nes dalis tarybos narių apkaltino merą nevienodai interpretuojant tarybos veiklos reglamentą per balsavimą. Dėl to opozicija paliko posėdžių salę.

Neeilinio posėdžio nebus

"Yra kaip yra. Tariamės su Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga, kaip išspręsti šį klausimą", – pripažino problemą A.Kupčinskas. Jis patvirtino, kad atleisti nuo rinkliavos už automobilių stovėjimą gali tik taryba. Anot mero, šią savaitę sukviesti neeilinį tarybos posėdį neįmanoma, nes savivaldybėje vyksta tarptautinė konferencija, o ir tarybos nariai jau suplanavę kitus darbus.

A.Kupčinskas užsiminė, kad kai kuriuos klausimus bus bandoma spręsti savivaldybės tarybos kolegijoje, tačiau jos sprendimai – tik rekomendacinio pobūdžio.
"Gaila, kad nutrūko tarybos posėdis. Esu nusiteikęs kviesti kiekvieną opozicijos frakciją ir aptarti, kaip dirbsime toliau, kad galėtume priimti sprendimus", – apie savo planus prasitarė Kauno vadovas. Ar bus šaukiamas neeilinis tarybos posėdis nebaigtiems svarstyti klausimams, ar bus laukiama eilinio tarybos posėdžio spalio 16-ąją, A.Kupčinskas teigė kol kas negalįs atsakyti.


Komentaras

Simonas Kairys, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas

Sunku suprasti, kodėl meras apsimetė negirdįs, kai kartu su kitais kolegomis tarybos nariais bandėme atkreipti dėmesį, kad vasaros pertrauka per ilga. Taryba atostogavo nuo liepos 10 d. iki rugsėjo 18 d. Galbūt meras nenorėjo sugadinti savo viešųjų ryšių akcijos – bazinių karinių mokymų, kai kostiumą iškeitė į karinę uniformą, o darbą mieste – į bėgiojimą miškais. Grįžęs iš miško meras sužlugdė opozicijos inicijuotą neeilinį tarybos posėdį, kuriame, pasak jo, – vien informaciniai klausimai. Praėjusią savaitę vykęs tarybos posėdis truko visą dieną ir spėjome apsvarstyti tik jau minėto neeilinio posėdžio informacinius klausimus. Meras siūlė įtraukti į darbotvarkę beveik 30 papildomų klausimų! Ironiška, bet kitas tarybos posėdis – tik po mėnesio. Jei merui rūpėtų Kaunas, pats turėtų šaukti neeilinį posėdį ir baigti svarstyti klausimus, kurie pakibo ore. Išvada viena: mero koalicija traška, braška per visas siūles, interpeliacijos baimės akys didelės. Manau, kad tik dėl to bus stengiamasi kuo ilgiau tempti laiką, vis nukelti posėdžius, nes pats svarbiausias rūpestis ir didžiausias strateginis klausimas – A.Kupčinsko kėdės išsaugojimas bet kokia kaina. Opozicija nekalta, jei meras nemoka ir bijo tinkamai planuoti tarybos darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
prie ko čia eilinės rietenos ,kauno savi valdybė papraščiausiai, eilinį kartą , sugalvojo pasipinigauti , kaunietiškai _____yra paklausa prekiauti yra ir pasiūla pasipinigauti ,,,,,,sėkmės dalintis , kaunietiškai ,,,,,

Nu dajot

Nu dajot portretas
A tai kodėl jie turi būti atleisti nuo mokesčio.Mūsų tai niekas neatleidžia. Kaunadienis rėkia,kad gatvės prastos buklės,dabar dejuoja,kad kažkam pinigų nedovanoja.Brangieji ,pagaliau apsispręskit,ko norit.

Ausrai Garnienei klausimas

Ausrai Garnienei klausimas portretas
"kentės eiliniai mirtingieji"- o tai Kaune yra ir neeiliniu nemirtinguju?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių