Dėl avarinės būklės uždaromas Kadagių slėnio pažintinis takas: incidentų nepavyko išvengti

  • Teksto dydis:

Nuo birželio 7 d. uždaromas Arlaviškių botaninio draustinio (Kadagių slėnio) pažintinis takas, praneša Kauno marių regioninio parko atstovai.

Dėl tako avarinės būklės lankytis jame tapo nesaugu, todėl priimtas sprendimas taką uždaryti iki tol, kol avarinė būklė bus stabilizuota arba atsiras galimybė taką remontuoti.

Kadagių slėnis – išskirtinis Arlaviškių botaninio draustinio akcentas. Tai viena žinomiausių ir lankomiausių vietų Kauno marių regioniniame parke. Čia 2010 metais įrengtas lentinis takas, pritaikytas neįgaliesiems, kasmet sulaukia tūkstančių lankytojų. 2016 metais takas buvo išrinktas gražiausiu Lietuvoje. Draustinis yra išskirtas ir kaip svarbaus Europos mastu saugomo ekologinio tinklo Natura 2000 teritorija. Vietovė pasižymi ne tik išskirtiniu kraštovaizdžiu, bet ir retų augalų buveinėmis.

Paskutiniais metais itin pablogėjus tako lentinės dalies fizinei būklei ir neturint pakankamai finansinių išteklių, direkcija stengėsi remontuoti taką dalimis, inicijavo vardinių lentų įsigijimo akciją, platino paramos magnetukus ir savanoriškus lankytojų bilietus, už kuriuos surinktos lėšos buvo skiriamos takui remontuoti. Tačiau ne visi lankytojai nori prisidėti prie tako priežiūros įsigyjant bilietą, tad priemonės yra nepakankamos ir laikinos.

Nors prie tako jau seniai kabo apie tako avarinę būklę informuojantis plakatas, raginantis būti atidiems, deja, be incidentų neapsieinama.

„Tikėjomės, kad pavyks palaikyti tako būklę iki tol, kol pavyks gauti finansavimą viso tako atnaujinimui. Nuolat sulaukiame lankytojų nusiskundimų. Nors prie tako jau seniai kabo apie tako avarinę būklę informuojantis plakatas, raginantis būti atidiems, deja, be incidentų neapsieinama. Tad tenka taką uždaryti dėl pačių lankytojų saugumo. Atsiprašome už nepatogumus“, – sako slėnio atstovai.

Kol kas atstovai rekomenduojame aplankyti kitus pažintinius Kauno marių regioninio parko ir jam priskirtų draustinių takus: Pakalniškių, Žiegždrių, Rumšiškių, Pažaislio, Jiesios kraštovaizdžio draustinio, Kamšos botaninio-zoologinio draustinio ir kt.

„Kartu nepamirškite įsigyti vienkartinio lankytojo bilieto, nes už juos surinkti pinigai tiesiogiai grįžta į parko teritoriją prasmingais darbais – taip galime užtikrinti lankytinų objektų infrastruktūros priežiūrą. Bilietą įsigyti galima ir siunčiant SMS numeriu 1860, įrašius tekstą KMRP“, – primena jie.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Isisavino europinius pinigelius su nevykusiais tilteliais , takeliais. Taisyt nebus uz ka, negi is savu aukosi vardan TOS

Jonas

Jonas portretas
Cia nasarnikai saukia au makunui,bet eura moketi gaili. Zmones nebukite islaikytiniai.

Prabusk

Prabusk portretas
Auuuu, Makūnai! Ieškok pinigų, nedaryk gėdos, Ar tik bantukui perkirpti ir kalbas sakyti laiko turi?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių