Darželinukai siekia sveikuolių sveikuolio vardo

„Džiaugiamės, kad vaikai turi daug žinių apie sveiką gyvenimo būdą, nori judėti, dalyvauti“, – sakė Kauno lopšelio-darželio direktorė Irma Žilinskienė, pasibaigus tarptautinio mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ pirmajam etapui.

Ji atkreipė dėmesį, kad nors dabartinė karta vadinama individualistų, tačiau vaikai konkurso metu užduotis sprendė ne pavieniui, o kaip tikri komandų nariai, pasitardami vienas su kitu, jautėsi emocinis vienas kito palaikymas.

„Kaip rūpintis savo sveikata ir išlikti sveikiems turime mokytis nuo mažų dienų“, - sakė I.Žilinskienė, apibendrindama septintą kartą organizuojamo konkurso tikslus.

Šiuo renginiu siekiama ugdyti vaikų gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, skatinti vaikų, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimą, vertinti savo ir kitų galimą potencialą dirbant komandoje.

Pirmąjame etape, vykusiame Kauno Vinco Kudirkos progimnazijoje, rungėsi 16 Kauno lopšelių-darželių komandos. Kiekvieną jų sudarė po penkis vaikus, kūno kultūros pedagogą ir visuomenės sveikatos specialistą.

Pavyzdžiui, “Ežiuko“ rinktinė sudaryta po darželyje vykusios „Sveikuolių sveikuoliai“ savaitės, kurios metu vaikai aktyviai sportavo, piešė plakatus savo darželio komandos palaikymui, spaudė natūralias vaisių ir daržovių sultis bei jas ragavo.

Į sekantį etapą, kuris vyks Kėdainiuose, pateko Kauno lopšelio-darželio „Gandriukas“ atstovai - 5 „Vyturėlių“ grupės ugdytiniai kartu su vyr. slaugytoja Daiva Barkauskiene bei priešmokyklinio ugdymo pedagoge Vilma Narbutiene.

Konkursą organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras bei savivaldybės.

Prie konkurso pirmojo etapo organizavimo nemažai prisidėjo Kauno miesto savivaldybės Ikimokyklinių įstaigų vaikų sveikatos metodinė grupė, kurios tikslas – stiprinti vaikų sveikatos ugdymą Kauno ikimokyklinėse įstaigose.

Ši grupė, kurios narė yra ir I.Žilinskienė, spalį Kaune surengė respublikinę metodinę-praktinę konferenciją "Vaikų visuminė sveikata: dabartis ir perspektyvos". Renginys sulaukė didelio ugdymo įstaigų atstovų, medikų, visuomenės sveikatos specialistų bei darželius lankančių vaikų tėvų dėmesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių