Darbymetis šalia Kauno klinikų: startavo kapitalinis Eivenių gatvės remontas

  • Teksto dydis:

Susisiekimas su Kauno klinikomis dar šiemet taps patogesnis – pradedamas Eivenių gatvės kapitalinis remontas. Vairuotojai raginami įdėmiai paisyti laikinų kelio ženklų. Į didžiausią gydymo įstaigą vedančioje gatvėje numatyta pakeisti važiuojamosios dalies dangą, sutvarkyti šaligatvius, apšvietimą ir iš pagrindų atnaujinti žiedinę sankryžą. Darbai vyks keturiais etapais – eismo dalyviams prireiks supratingumo ir kantrybės.

Praėjusią savaitę darbai startavo abipus užtvertoje nedidelėje A. Jasaičio gatvės atkarpoje. Nuo jos iki viešojo transporto žiedo ties pagrindiniu Kauno klinikų įėjimu eismas laikinai pakeistas iš vienpusio į dvipusį. Čia pat įrengti ir automobilių stovėjimą draudžiantys ženklai.

„Kartu su pavasariu prasideda gatvių atnaujinimo sezonas. Gyventojams turi būti patogu pasiekti sveikatos, švietimo įstaigas. Kaip ir kasmet, tam skirsime didžiausią dėmesį. Susidėvėjusi, gana chaotiška susisiekimo infrastruktūra Kauno klinikų prieigose jau tikrai prašėsi pokyčių, tad pradedame darbus“, – sako Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pirmąją atkarpą A. Jasaičio gatvės pradžioje ties sankirta su Eivenių gatve planuojama atnaujinti iki kovo 20 d.

Kitą pirmadienį (kovo 13 d.) intensyvūs darbai prasidės ir Eivenių gatvės dalyje nuo įvažiavimo į Kauno klinikų teritoriją pro Akušerijos korpuso vartus iki viešojo transporto žiedinės sankryžos.

Susidėvėjusi, gana chaotiška susisiekimo infrastruktūra Kauno klinikų prieigose jau tikrai prašėsi pokyčių, tad pradedame darbus.

„Vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į kelio ženklus. Visa tai truks mažiausiai iki vasaros. Šiuo metu nuo žiedinės sankryžos iki įvažiavimo ties Akušerijos korpusu laikinai leidžiamas dvipusis eismas, todėl transporto priemonių čia statyti negalima. Pirmadienį ši atkarpa bus uždaryta aklinai. Vasarą, sumažėjus transporto srautams mieste, planuojame imtis ir žiedinės sankryžos pertvarkymo“, – teigia Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Kapitalinis remontas Eivenių gatvėje prasideda nuo požeminių komunikacijų sutvarkymo. Tuo pačiu ruošiamasi atnaujinti važiuojamąją dangą, šaligatvius, troleibusų kontaktinio tinklo atramas ir apšvietimo stulpus.

Ženklių pokyčių sulauks ir čia pat esanti žiedinė sankryža. Joje numatyta atskira viešojo transporto juosta, speciali vieta trumpam stabtelėjimui – „Kiss and ride“, taip pat žmonių su negalia sustojimo vietos.

Apie tolesnius darbus ir svarbius eismo pakeitimus bus pranešta įsibėgėjus Eivenių gatvės kapitalinio remonto darbams, artėjant tolesniems jų etapams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

useris

useris portretas
parodykit plana kas planuojama, nes jei zmones nepatarines tai kaip suplanuos tai bus nei penki nei devyni

To Puf

To Puf portretas
iškamšai palaižei?

Paf

Paf portretas
Tai davatkėlės laižys sūbinę krabui
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių