Dalis miestiečių iš šventės grįžo su popieriniais žibintais

Kauno miesto dienų renginiai praėjo be didesnių incidentų, periodiškai užklumpantis lietus renginių nenutraukė. Šventės organizatoriai atleido miestiečiams, nusprendusiems pasisavinti šviečiančius žibintus.

Šventės direktorius Albinas Vilčinskas džiaugėsi, kad dangus buvo gailestingas ir šeštadienio vakarą atėjus laikui paleisti į orą šviečiančius žibintus, lyti nustojo. Mat buvo iškilęs pavojus, kad akcija „1000 širdžių", simbolizuojanti Lietuvos vardo tūkstantmetį, žlugs.

Žibintai į dangų pakilo, tik jų buvo ne 1000, o apie 850. Taip nutiko ne dėl gamtos išdaigų. Likusius žibintus „išnešiojo“ į renginį susirinkę kauniečiai. Vis tik šventės direktorius paprašė šventę prižiūrinčių pareigūnų negaudyti žibintus nusavinusių žmonių, kad šventė nevirstų kriminaline akcija.

Šviečiančius žibintus į dangų leido savanoriai studentai. Iš pradžių tikėtasi, kad žibintus paėmę pašaliniai žmonės juos kartu leis į dangų, o ne pasikiš po pažastimi ir kaip suvenyrą nešis namo.

Popierinio baliono viduje reikėjo uždegti specialų deglą. Prisipildę šilto oro, balionai nebepaisė žemės traukos dėsnio ir kilo aukštyn. Užgesę, popieriniai balionai turėjo kažkur nusileisti ir virto šiukšlėmis. A.Vilčinskas patikino, kad jos lengvai suyrančios, didelės žalos aplinkai nepadarė.

Miesto gimtadienio organizatorius džiaugėsi, kad didesnių incidentų neįvyko, nors žmonių susirinko daug. Andriaus Mamontovo koncerto klausėsi, kaip spėjama, apie 20 tūkst. žmonių. Laikoma, kad tiek žiūrovų telpa Rotušės aikštėje, o koncerto metu ji buvo pilna net ir lyjant lietui. Lietus nesiliovė ir vėliau, vykstant teatralizuotam šventės uždarymui prie pilies.

„Atlikėjai, pasirodę prie pilies, permirko kiaurai“, - užjautė muzikantus šventės organizatorius, nes po šeštadienio vakarinių renginių kitą dienąpats vos galėjo prakalbėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių