Dainų slėnyje vyko Kauno paprastųjų šaškių čempionatas

Penktadienio ryte Dainų slėnyje buvo galima išvysti neįprastą vaizdą – tarp įvairiomis sportinėmis veiklomis užsiimančių žmonių būrelis šaškių sporto entuziastų surengė šaškių turnyrą.

Liepos 23 dieną nuo 9 iki 12 valandos Tunelio gatvėje esančiame Dainų slėnyje vyko Kauno paprastųjų šaškių čempionatas, organizuojamas Kauno Vilijampolės bendruomenės centro „Veršva“.

„Į šį renginį gali atvažiuoti kas nori. Starto mokesčio nėra, prizams turime medalius. Mes pasiruošę, kad daugiau žaidėjų ateitų – šaškių lentų turim, suoliukų užtenka. Čia įvairaus amžiaus grupės gali žaisti – tiek vyresni, tiek jaunesni. Kadangi sergamumo skaičius artėja prie pavojingos ribos, kol geras oras, norime rengti kuo daugiau varžybų.

Mes čia patenkinti, Dainų slėnis labai gera vieta – ąžuolynas, daug medžių. Jeigu lytų lietus – ne problema, po ąžuolu palendam ir viskas tvarkoj. Mes, šaškininkai, galim žaisti visur“, – pasakojo vienas iš renginio organizatorių Emilijus Jurkynas.

Kipro Rimavičiaus nuotr.

„Profesionaliai žaidžiu apie aštuonerius metus, turiu ir savo klubą. Esame Lietuvos šaškių federacijos profesionalus klubas. Dalyvauju šaškių čempionatuose visoje Lietuvoje. Šaškės – geras laisvalaikio praleidimo būdas, proga pakeliauti po šalį, galima susirasti daug draugų“, – komentavo Albertas Duoba.

Kadangi sergamumo skaičius artėja prie pavojingos ribos, kol geras oras, norime rengti kuo daugiau varžybų.

„Šaškėmis žaidžiu jau daug metu, nebeskaičiuoju. Užsikrėti ir žaidi, čia kaip liga. Nuo mokyklos laikų įsijungėm į kompaniją ir leidžiam laisvalaikį. Būna, susirenka ir penkiolika, ir dvidešimt. Šiandien mažiau. Vasarą apskritai mažiau. Juokingai atrodo, bet Kaune nėra šachmatų, šaškių klubo, nėra patalpų. Jeigu būtų, užsiėmimų būtų daugiau. Ne iš gero gyvenimo į tą dainų slėnį ateinam“, – apie šaškių sportą pasakojo vienas iš renginio dalyvių Vidmantas Jančaitis.

„Nors atrodo kaip lengvas žaidimas, tikrai toks nėra – reikia daug galvoti. Čia visi žaidėjai yra patyrę, todėl žinau, kad nelaimėsiu, tačiau tai proga praktikuotis. Ateityje noriu išmokti žaisti kaip šie meistrai“ – pasakojo dalyvė Shathya Duobienė

Kipro Rimavičiaus nuotr.

Iš visų šventėje dalyvavusių 12 žaidėjų, pirmą vietą turnyre užėmė Emilijus Jurkynas, surinkęs 20 taškų, antrą vietą – Audrius Šalkauskas, surinkęs 17 taškų, trečią vietą užėmė Ąžuolas Morkūnas, surinkęs 14 taškų. Prizinių vietų laimėtojai atitinkamai buvo apdovanoti aukso, sidabro ir bronzos medaliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko

nieko portretas
surengsim tarpgalaktini turnyra ir sostine automatiskai kelsis i kauna

Liko prisiminimai

Liko prisiminimai portretas
Šiandien Kaunas šachmatų - šaškių klubo neturi. Dar prieš pora metų po stadiono tribūnom turėjom kambariuką, kur susirinkdavom pažaisti. Buvo inventorius, laikrodžiai. Dabar stadionas rekonstruojamas.

aivaras ridzvanavicius

aivaras ridzvanavicius portretas
Norime daugiau lėšų iš savivaldybės, patalpų žaisti ir šaškių mokyklos Kaune.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių