„Conresta“: raktas į sėkmę – modernus požiūris ir technologijos

  • Teksto dydis:

Šiuo metu statybų verslas gyvena ekonominio pakilimo sąlygomis. Bet tai negali tęstis nuolat. Neišvengiamai ir vėl ateis iššūkių laikotarpis. Įdomu, kad kaip tik tokiu, atrodytų, nepalankiu metu savo veiklą pradėjo įmonė „Conresta“.

Šiuo metu kompanija yra tarp generalinės rangos įmonių lyderių, tad jos įžvalgos apie statybų sektorių yra itin vertingos.

Aštrės konkurencija

Kas laukia statybų sektoriaus, kai neišvengiamai ateis ekonominis atoslūgis, tegul ir ne toks dramatiškas kaip prieš dešimtmetį? Gal ir nesulauksime didelių projektų ir įmonių žlugimo kaip 2009 m., bet užsakymų sumažėjimas palyginti mažoje šalies rinkoje tikrai paaštrins konkurenciją.

Būtent 2009 m., per patį krizės įkarštį pradėjusios veikti bendrovės „Conresta“ direktorius Lukas Laukaitis neabejoja, kad norint sulaukti sėkmės ir ilgam išlikti statybų sektoriuje negalima ignoruoti inovatyvumo ir lankstumo. „Stengiamės išnaudoti technologijas, kurios padeda tiksliau planuoti darbus, geriau komunikuoti, išvengti klaidų statybų procesuose. Išskirtinį dėmesį skiriame procesų planavimui, inovacijoms bei darbų vadybai“, – teigia įmonės vadovas.

Prislopus statybų pikui, pačiu svarbiausiu parametru konkuruojant statybų bendrovėms taps inovacijomis grįstas tikslumas, kokybė ir operatyvumas. Be šito kuo toliau, tuo labiau nebus įmanoma atitikti užsakovų lūkesčių.

Įvertinti Europoje

L.Laukaičio teigimu, būtent išmanus kaštų valdymas, kokybės vadyba ir inovatyvus statybų valdymas ir yra pagrindinis bendrovės „Conresta“ sėkmės receptas. Su tokia filosofija savo veiklą pradėjusi įmonė ne tik sugebėjo išsikovoti rinkoje aukštą ketvirtą vietą tarp didžiųjų Lietuvos statybų bendrovių, bet ir sulaukti pripažinimo tarptautinėje erdvėje. 2016 m. bendrovė pateko tarp 1000 pažangiausių Europos kompanijų (angl. 1000 Companies to Inspire Europe 2016), kurių sąrašą sudarė Londono vertybinių popierių birža, o įtakingas JAV verslo žurnalas „Inc“ paskelbė „Conrestą“ trečia sparčiausiai besivystančia statybos įmone Europoje. Už spartų įmonės augimą, lankstumą ir inovacijas 2016 m. „Conrestai“ skirtas verslo „Gazelės“ apdovanojimas, siejamas su kokybės ženklu.

Įgyvendindama projektus įmonė naudoja tarptautinę kokybės vadybos sertifikavimo sistemą ISO, išmaniąją kaštų valdymo sistemą „Optiplan“ bei revoliuciją visame pasaulyje sukėlusį skaitmeninį statinio informacinį modeliavimą (BIM). „Pastaroji technologija leidžia padidinti efektyvumą, gerinti statybų kokybę, leidžia pastebėti ir išvengti projekto netikslumų dar prieš prasidedant statyboms. Pastebėjome, kad naudojant BIM statybų procesas yra sklandesnis, išvengiama projektavimo klaidų, pateikiami kur kas tikslesni medžiagų užsakymai“, – pasakojo L.Laukaitis.

Išmanusis kaštų valdymas

Statybų versle vienas svarbiausių dalykų yra išlaidų valdymas, kuris svarbus tiek pristatant sąmatą užsakovui konkursuose, tiek įgyvendinant projektus. Statybų sektoriuje dėl įvairiausių kintamųjų bei sudėtingų procesų eigos, įsibėgėjus darbams, kaštų perskaičiavimas dažniausiai neišvengiamas. L.Laukaitis teigia, kad greita reakcija į kintančius užsakovo poreikius, efektyvi darbuotojų paskirstymo sistema ateityje bus vienas svarbiausių privalumų ir viena pagrindinių sėkmės prielaidų.

„Conresta“ vienintelė Lietuvoje investavo į modernią kaštų valdymo programą OPTIPLAN, leidžiančią įvertinti būsimą projektą ir garantuoti klaidų aptikimą bei eliminavimą dar ankstyvajame jo skaičiavimo etape. „Programa skirta išmaniajam statybos kaštų valdymui. Specialiai mūsų kompanijai sukurta informacinė sistema įvertina statybos rūšį, statinio paskirtį, plotą, tūrį, aukštų skaičių ir kitus duomenis bei akimirksniu suskaičiuoja ganėtinai tikslią projekto įgyvendinimo sąmatą“, – aiškino L.Laukaitis.

Pasitelkiant BIM bei OPTIPLAN išvengiama daugelio nesusipratimų, klientai iš anksto gauna tikslią informaciją ir žino, kad ji vėliau nesikeis. Taip pat darbų operatyvumas ir tikslumas užtikrina aukštos kvalifikacijos brigadas, kurias galima perorientuoti pagal darbų pobūdį, o prireikus padidinti konkrečių darbuotojų pajėgas atitinkamame objekte pasakojo L.Laukaitis.

Inovatyvi darbų sauga

Didelį dėmesį įmonė skiria ir inovatyviems sprendimams, skirtiems darbų saugai, todėl „Conrestos“ statybų aikštelėse įdiegta biometrinė patikra. Ši išmanioji sistema su automatiniu veido atpažinimu ir realia laiko apskaita leidžia užtikrinti paslaugų kokybę ir didinti darbuotojų saugumą.

Esame inovatyvi ir sparčiausiai auganti kompanija, todėl išskirtinį dėmesį ir toliau teiksime inovacijoms bei procesų efektyvinimui.

„Sistema matuoja alkoholio lygį, identifikuoja asmenis bei saugo informaciją, aptikusi pažeidimą, sistema automatiškai išsiunčia SMS žinutę atsakingam asmeniui. Lietuvos verslo konfederacijos organizuotame konkurse ši sistema pripažinta geriausiu 2018 m. išmaniuoju sprendimu. Džiaugiamės žengdami koja kojon su technologinėms naujovėm“, – džiaugiasi L.Laukaitis.

Stato įspūdingus statinius

Būdama jauna įmone „Conresta“ vos per dešimtmetį jau įgyvendino 128 projektus, kurie leido sukaupti didelę patirtį. Už save apie bendrovę kalba tarptautiniai įvertinimai bei apdovanojimai. „Conrestos“ statytas UNIQ verslo centras – pirmas statinys Baltijos šalyse, įvertintas tarptautiniu aplinkosaugos „LEED Platinum“ standartu, numatančiu, kad pastato konstrukcija ir pasirinktos statybinės medžiagos būtų nekenksmingos aplinkai. Už „Palangos koncertų salės“, verslo centro UNIQ statybas ir Rudaminos paukštyno rekonstrukciją įmonei įteikti net trys Lietuvos metų gaminio aukso medaliai.

Bendrovė taip pat neseniai baigė statyti įmantrių formų prabangų architektūros šedevrą Palangoje „Eglės apartamentai“. Kompanijai šiuo metu patikėta ir Vokietijos technologijų bei automobilių komponentų pramonės gigantės  „Continental“ gamyklos konstruktyvo statyba Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje. Įmonė taip pat šiuo metu įgyvendina „Park Inn by Radisson Vilnius Airport Hotel & Business Centre“ projektą bei „Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų saugos valdymo centrą –  išskirtinės saugos ir svarbos šaliai objektą. Kompanija atvirauja, kad neapsiriboja Lietuvos rinka ir pamažu vykdo plėtrą užsienyje. Šiuo metu projektus įgyvendina Švedijoje, tik ką baigė objektą Karibuose. Po uragano rekonstravo 5 žvaigždučių viešbutį „Hotel Le Toiny“, įsikūrusį Šv.Bartolomėjaus saloje.

„Esame inovatyvi ir sparčiausiai auganti kompanija, todėl išskirtinį dėmesį ir toliau teiksime inovacijoms bei procesų efektyvinimui. Itin daug dėmesio skiriame komandos ugdymui, propaguojame kokybės vadybą, darbų saugą bei aplinkosaugą. Visa tai lemia aukštą mūsų paslaugų kokybę, kurią įvertina ir užsakovai, ir galutiniai vartotojai – žmonės, kurie gyvena ir dirba mūsų pastatytuose objektuose“, – sakė L.Laukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūratė

Jūratė  portretas
Sveikinu ! Šaunuoliai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių