Biblioteka 3D spausdintuvu gamina priedus durų rankenoms

  • Teksto dydis:

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka 3D spausdintuvu gamina priedus durų rankenoms, kurie leidžia duris atidaryti plaštaka neliečiant rankenos.

Durų rankenos, neabejotinai, yra vienas labiausiai užterštų paviršių. Specialus priedas, montuojamas ant rankenos, leidžia duris atidaryti dilbiu arba alkūnės linkiu – drabužiais uždengta rankos dalimi ir taip sumažinti galimo kontakto su virusu užterštu paviršiumi tikimybę.

Šie priedai spausdinami pagal specialius brėžinius, kuriais nemokamai dalinasi kompanija „Materialise“. Kiekvienas norintis juos gali naudoti, modifikuoti bei pritaikyti pagal savo poreikius. Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka modifikavo brėžinius ir pagal juos pagamino rankenų priedus, kuriuos sumontavo keturiose šalia bibliotekos Girstupio padalinio, kur ir yra 3D spausdintuvas, esančiose įstaigose: parduotuvėse ir vaistinėje.

Biblioteka kviečia visus, turinčius 3D spausdintuvą prisidėti prie iniciatyvos. Kompanijos „Materialise“ brėžinius rasite čia: https://www.materialise.com/en/hands-free-door-opener/technical-information.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka taip pat prisijungė ir prie „Robotikos mokyklos“ iniciatyvos ir kartu su kitomis Lietuvos viešosiomis bibliotekomis 3D spausdintuvu gamina rėmelius apsauginiams skydams medikams. Šiuo metu biblioteka jau atspausdino 50 rėmelių, kurie bus suporuoti su specialiais skydais ir perduoti Kauno mieste esančioms gydymo įtaigoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Čiaudom, kosėjam į alkūnės linkį ir po to duris atidarinėjam, labai protinga!

dėl skaitytojų saugumo

dėl skaitytojų saugumo portretas
prie kiekvienos knygos tokią detalę varžtais pritvirtinkite

Nu va

Nu va portretas
Pildosi Matijošaičio svajonė kultūros įstaigas paversti gamybinėmis
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių