B. Petrikytės jubiliejaus koncertas – su skandalų šleifu, įveltas ir Merūnas

Dainininkas Merūnas Vitulskis viešai pasipiktino, kad jo vardu naudojamasi reklamuojant Birutės Petrikytės jubiliejinio gimtadienio koncertą. Jis buvo įtrauktas į, kaip reklamuota, šiame renginyje koncertuosiančių atlikėjų sąrašą, nors organizatoriai dar net nebuvo atsiuntę jam siūlomos sutarties ir jis nebuvo apsisprendęs, dalyvauti ar ne. B.Petrikytė penktadienį ryte portalui kauno.diena.lt aiškino, kad, jos žiniomis, Merūnas atvyks ją sveikinti, ir teigė nenumananti, kodėl kaunietis driokstelėjo tokį pareiškimą, tačiau atlikėjas atskleidė, kad rengėjai tik ryte parodė iniciatyvą tartis dėl jo dalyvavimo. Penktadienį perpiet Merūnas portalui patvirtino, kad šio vakaro renginyje jis nedalyvaus.

„Brangūs kolegos, draugai, gerbėjai, ne mano būdui panašiai elgtis, bet – šis įrašas yra kaip perspėjimas kitiems neįkliūti į gudručių pinkles“, – tokį perspėjimą  ketvirtadienio vakarą feisbuke publikavo M. Vitulskis.

Jis teigė, per savo karjerą jau yra patyręs atvejų, kai buvo reklamuojamas skirtingų organizatorių koncertų viešose reklamose, nors dar nebuvo davęs tam sutikimo, nebuvo pasirašytos sutartys.

„Galiausiai manęs tuose koncertuose nebūna, nes organizatoriai pasidarę reklamą per žymius vardus staiga pradingsta dėl neaiškių priežasčių, o išreklamuotas koncertas, kuriame neva aš dainuosiu, sėkmingai įvyksta be manęs“, – apibūdino žinomas kaunietis.

„Finalas – lieku kaltas, mano klausytojas pirkęs bilietą – nusivylęs ir apgautas, o organizatoriai lobsta“, – konstatavo Merūnas, žadėjęs su klausytojais pasimatyti kituose vasaros koncertuose „su daug geros muzikos ir sąžiningais jų rengėjais“.

B. Petrikytė: žinau, kad dalyvaus

Susisiekus su trankiai 65-ąjį gimtadienį ir 45 metų scenoje sukaktį švęsiančia lietuviškos estrados primadona vadinama B. Petrikyte ji aiškino, kad ji šioje situacijoje niekuo dėta.

„Kiek aš žinau, aš tikrai nežinau, aš žinau, kad jis planuoja dalyvauti [kalba netaisyta]“, – dėl klausimo nustebo B. Petrikytė.

Galiausiai manęs tuose koncertuose nebūna, nes organizatoriai pasidarę reklamą per žymius vardus staiga pradingsta dėl neaiškių priežasčių.

Pasiteiravome,  kodėl, jos nuomone, Merūnas galėtų viešai dėl ko nors piktintis, jeigu tam nebūtų pagrindo. „Šito aš nežinau. Jūs organizatorių ieškokite. Aš tikrai neorganizuoju šito koncerto. Aš nieko negaliu pasakyti. Aš jau užtektinai turėjau... Plytos ant manęs krenta be reikalo. Dėl to aš tikrai nieko neorganizuoju ir nieko nedarau“, – aiškino atlikėja.

Penktadienį ryte Merūnas portalui kauno.diena.lt teigė nežinantis, kodėl B. Petrikytė galvoja, kad dėl jo dalyvavimo viskas sutarta, ir viskas yra labai gerai. Sutarties sąlygos neaptartos, sutartis nepasirašyta, o reklamos, kad jis yra koncerto dalyvis, paleistos per televiziją, radiją ir kitus kanalus.

„Sutarties taip ir nesulaukiau. Būna, kad organizatoriai dingsta. Bet žiūrime, kad išėjo renginio plakatai su [mano] vardu“, – pasakojo atlikėjas. Merūnas paskutinę savaitę bandė susisiekti su rengėjais, bet nesėkmingai. 

„Bet šiandien po mano įrašo feisbuke jie labai sujudo. Jau nori pasirašyti sutartį“, – kalbėjo kaunietis. Jis minėjo sulaukęs kolegų skambučių, kuriems siūlyta koncerte dainuoti jo kūrinius. „Kažką gal pigiau norėjo pasiimti, nežinau“, – spėliojo atlikėjas.

Bilietų platinimo platformoje nurodoma, kad koncertą rengia bendrovė „Rvr“. „Taip, bet greičiausiai tai vis tiek yra B.Petrikytės komanda. Ji yra nemažai prisidariusi įvairiausių vingių, apie kuriuos visas muzikos pasaulis garsiai kalba. Šleifas velkasi toliau“, – dėstė M. Vitulskis.

„Vakar gal emocingą šūvį dėjau su tuo įrašu, bet atsibodo už save vis nepastovėti, nusileisti. O po to pats lieku kaltas, nes dėl koncerto garso kokybės, dėl neatvykimo dažniausiai lieka kaltas atlikėjas. O iš tiesų visa ta techninė pusė...  Kiek visokių manipuliacijų vyksta! Žmonės to nežino. Skaudu ir gaila. Nukenčia atlikėjo autoritetas ir tie klausytojai, kurie tiesiog nori gerai praleisti laiką“, – kalbėjo kaunietis. 

Pirmojo skambučio iš koncerto rengėjų jis sulaukė maždaug prieš pusmetį. Paprašyti atsiųsti sutartį jie dingo kaip į vandenį.

Pabaigoje sako, neturime jums honoraro. Kaip ir nekviečiame jūsų dalyvauti. Bet reklama visur išėjusi, kad neva dalyvausiu! Kai kurie žmonės būtent į mano pasirodymą pirko bilietus.

„Kažkas vyks ar nevyks? Galvojome, žmonės savo biurokratijoje užsisukę. Būna taip.  Ne pirmas kartas. Groja tas reklamas, interviu mini M.Vitulskį ir B.Petrikytę. Draugai skambina, sako, Palangoje esame, koncertuosi, gal pasimatysim. Sakom, kad nežinom, ar koncertuosim. Dėl nieko dar nesutarta. Bandėme susisiekti [su rengėjais]. [Organizatoriai] savaitę iki renginio mums absoliučiai nekėlė ragelio. Iki vakar vakaro nieko nežinojome. Vakar vakare pats asmeniškai parašiau Birutei. Perskambino organizatorė. Apie 20 val. vakaro. Sakom, papasakokite, kas per veiksmai. Kas vyksta? Vaikų žaidimas, labai nerimta. Pabaigoje sako, neturime jums honoraro. Kaip ir nekviečiame jūsų dalyvauti. Bet reklama visur išėjusi, kad neva dalyvausiu! Kai kurie žmonės būtent į mano pasirodymą pirko bilietus“, – akcentavo Merūnas.

Vakar apie 22 val. vakaro Merūno žmona Erika paskambino organizatoriams paprašydama atsiųsti sutartį, nes koncertas išreklamuotas su atlikėjo pavarde. „Organizatoriai pasakė: žinote, kelintą valandą skambinate? Labai neetiška skambinti taip vėlai vakare! Tuomet ir parašiau postą, ir šiandien ryte ėmiau tartis su teisininkais. Laikas pažaboti tokius veiksmus“, – nežada taikstytis kaunietis.

Merūnas koncerte nedalyvaus

Rengėjams, kurie sujudo ryte, vienintelė iškelta sąlyga buvo atsiskaityti iš anksto. Merūno teigimu, nerimauta, kad kitaip pinigų neatgaus. „Taip jau ne kartą buvo“, – pasakojo atlikėjas. Rengėjai nesutiko. Tad Merūnas į šį koncertą nevyks.

Kaunietis akcentavo, kad šią situaciją jis paviešino, kaip teigė, ne dėl savęs, o tam, kad įspėtų kitus. 

Renginys „Gala koncertas „Su gimimo diena, Birute!“ suplanuotas šiandien, penktadienio vakarą, Palangoje. 

Renginio reklamose nurodoma, kad „geriausias dainas žiūrovams skirs ir pati Birutė, ir begalė jos svečių bei draugų: „Nerija“ ir jos solistai Nijolė Tallat –Kelpšaitė, Laima Žemaitytė, Vitalijus Pauliukas, Antanas Čapas, Česlovas Gabalis ir „Pelenai“, Aleksandras Ivanauskas – Fara ir „Rondo“, Gediminas Norvaišas ir „Tabasko“, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Povilas Meškėla, Ovidijus Vyšniauskas Viktoras Malinauskas, Steponas Januška, Andželika Petrikytė, Rolandas Petrikis, Alanas Chošnau, Merūnas Vitulskis".

Portalas bandė susisiekti su bendrove „Rvr“, tačiau nesėkmingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaclovas

Vaclovas portretas
Mano manymu čia sukasi žmona tikrą Lietuvė įkasti Lietuvis Lietuviui o Ponas Vitulskis mano manimu ir aplinkinių nuomonė toli toli neprilyksta nuo Švietančios žvaigždės!!!!

As

As portretas
Petrikytes koncerte,svarbiausia buvo zvaguliai,radzi, truko tik minedo,butu liuks!!

neaferistas

neaferistas portretas
Per 60 meti zadejo R Paulusa, o dabar Meruna- didelio masto AFERISTE.Reikia ir tokiu LIETUVOJ.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių