B. Brazdžionio premija atiteks Maironio muziejaus direktorei?

Kaune įsteigtą poeto Bernardo Brazdžionio premiją miesto savivaldybė ketina skirti rašytojai, Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorei Aldonai Ruseckaitei.

Jai premija turėtų atitekti už knygą „Šešėlis JMM“ - Maironio gyvenimo meninius biografinius etiudus.

Šį klausimą svarstys Kauno savivaldybės taryba.

1950 metais Prienų rajone gimusi A.Ruseckaitė Vilniaus Universiteto Kauno humanitariniame fakultete studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą, įgijo filologo kvalifikaciją, lietuvių kalbos ir literatūros dėstytojo specialybę.

1971-1975 metais ji dirbo „Litekso“ fabriko kadrų skyriaus inspektore, 1975-2002 metais buvo tuomečio Kauno S.Žuko taikomosios dailės technikumo (dabartinio Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto) lietuvių kalbos ir literatūros dėstytoja.

Nuo 1976 metų - LSSR literatūros muziejaus (dabartinio Maironio lietuvių literatūros muziejus) mokslinė bendradarbė, 1980-1989 metais - skyriaus vedėja, nuo 1989 metų -. muziejaus direktorė.

Ji yra apdovanota Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino 2-ojo laipsnio medaliu už nuopelnus lietuviškajai knygai, jos populiarinimui pirmosios lietuviškosios knygos 450 metų sukakties proga.

Rašytoja taip pat pelnė Jono Aisčio premiją už poezijos knygą „Bėk, kiele, bėk“ bei už darbus, populiarinančius poeto vardą, buvo apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, Kauno miesto Santakos II laipsnio Garbės ženklu, rašytojos Gabrielės Petkevičaitės-Bitės literatūrine premija už romaną „Marios vandens“

Pernai B.Brazdžionio premija už etiudų apie B.Brazdžionį knygą „Tautos šauklio balsai“ buvo įteikta rašytojui Petrui Palilioniui.

2011-aisiais savivaldybės įsteigtos premijos dydis - 10 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmmmmmmmmmmmmm

hmmmmmmmmmmmmm portretas
O ką toks straipsnis reiškia? Reikia rašyti tuomet, kai aišku - kam paskirta, kam - ne... Juk ne miestiečiai premiją skiria, ne mes balsuojame. Aš supykčiau, jeigu taip rašytų apie mane....

viktoras

viktoras portretas
itariu visi muziejaus darbuotojei dirbo, dare o premija sita , ryzule, pasieme sau. direktores nedirba gi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių