Autobusų stotis laukia keleivių antplūdžio

  • Teksto dydis:

Dėl "Rail Baltica" projekto numatytų geležinkelio darbų nuo šiandien tarp Palemono iki Kauno geležinkelio stoties sustabdytas traukinių eismas. Keleiviai, vykstantys į Vilnių arba iš jo, turės keliauti ne nuo geležinkelio stoties, o nuo Palemono traukinių stotelės.

Tokiems tarpmiestinio susisiekimo pokyčiams ruošiasi autobusų stoties atstovai, besitikintys padidėjusio keleivių srauto.

"Tikrai galiu pasakyti, kad susidomėjimas yra. Nuo pirmų dienų, kai į viešumą išėjo žinia apie viaduko uždarymą, sulaukiame daug užklausų. Natūralu, kad tokie pokyčiai turės įtakos ir traukinių keleivių įpročiams", – pastebėjo Kauno autobusų stoties vadovė Laima Pakusienė.

Tai ne pirmas kartas, kai traukinių keleiviai turi keisti keliavimo būdą įgyvendinant geležinkelio atnaujinimo darbus.

"Kai prieš daugiau nei dešimtmetį buvo tvarkomas viadukas autobusų stotyje jautėme keleivių pagausėjimą. Aišku, tuomet laikinoji geležinkelio stotis nebuvo išsikėlusi taip toli kaip šį kartą. Kiek analizavome skaičius, tuomet keleivių padidėjimas Vilniaus kryptimi buvo apie 15–20 proc. Tikiu, kad šį kartą jis bus didesnis", – kalbėjo Laima Pakusienė.

Anot stoties vadovės, autobusų vežėjai taip pat ruošiasi šiems pokyčiams, kad keleiviai nepajustų susisiekimo trikdžio tarp Kauno ir sostinės.

"Žinome, kad vežėjai ruošiasi tam – kas prideda papildomų reisų, kas planuoja didesnius autobusus reisams į Vilnių ir iš sostinės. Esame pasiruošę priimti didesnį keleivių srautą ir laukiame jo", – pasakojo stoties vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
O aš jau galvojau,kad wilenskiai atvažiuos darmavai paėsti.

simas

simas portretas
O kaip aplinka prie autobusu stoties Vytauto pr. paruosta? Infrmacija atvykstantiems pakankama?Marsrutu shema yra? Elektronika veikia?Laukimo vieta sutvarkyta? Iseikite brangioji i gatve nes kabinetas tur but be langu.GEDA.

tunelis

tunelis portretas
viaduko uzdarymas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių