Audra Kauno regione: kam kliuvo labiausiai?

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį pro šalį praslinko audra, po savęs palikdama ženklių pėdsakų. Gamtos stichija neaplenkė ir Kauno regiono, tad gelbėtojams dešimtimis kartų teko važiuoti šalinti nuvirtusių medžių.

Žala visame regione

Kauno Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) paros suvestinėje nurodoma, kad ugniagesiai gelbėtojai ne kartą vyko į Kauno, Raseinių, Kaišiadorių, Jonavos bei Prienų rajonus ir pjaustė ant kelio nuvirtusius medžius, po to šlavė kelio dangą, kad vairuotojams būtų saugu važiuoti.

„Gautas pranešimas, kad daugiabučio namo kieme ant automobilių užvirtęs medis. Buvo nuvirtę medžiai prie šešių namų. Vienas medis virš automobilio, kitas pavojingai pasviręs į pastotę. Medžiai supjaustyti ir patraukti. Išgelbėtas automobilis „Opel Meriva“. Patraukti šeši medžiai“, – apie įvykį Kėdainių rajone rašė ugniagesių atstovai.

Prienų rajone, Išlaužo seniūnijoje gamtos stichija taip pat apsunkino gesinant gaisrą. Buvo pranešta, kad dega ražienos, o netoli – gyvenamieji namai. Degė didelis javų laukas, tačiau esant stipriam vėjui paprašyta dar trijų autocisternų. Išdegė 4 ha kvietrugių. Gesinant dalyvavo ir laukus aparė du ūkininkai su savo technika.

Kliuvo Petrašiūnams

Medžiai nuo stipraus vėjo virto ne tik atokesnėse gyvenvietėse, bet ir Kauno mieste. Gelbėtojams darbuotis teko ir Betonuotojų, M. Gimbutienės ir Antakalnio gatvėse. Pastarojoje nurodyta, kad gyventojai tris valandas nesulaukė ESO (Energijos skirstymo operatoriaus) darbuotojų, todėl PGV specialistai priėmė sprendimą apkarpyti elektros laidus, kad šie netrukdytų praeiviams.

Dėl stipraus vėjo Petrašiūnuose medžiai ne tik virto ant kelio, tačiau R. Kalantos gatvėje, šalia daugiabučio namo, staiga pūstelėjęs vėjas išvertė kieme augusį beržą su šaknimis. Ant jų pakibo gyventojų automobilis. Ketvirtadienio vakarą čia ugniagesiai tik apipjaustė šakas, kurios buvo užvirtusios ant laidų, o transporto priemonę taip ir buvo palikta kaboti ant medžio šaknų ir vienintelio rato.

Feisbuko grupės „Petrašiūnai“ nuotr.

„Gautas pranešimas, kad nuvirto medis ir šaknimis pakėlė automobilį. Medis supjaustytas ir patrauktas nuo gatvės bei apšvietimo laidų, nušluota kelio danga. Automobilis liko pakibęs ant medžio šaknų, nes ugniagesiai neturi galimybės jo saugiai patraukti. Automobilis apjuostas STOP juosta“, – taip įvykis aprašytas Kauno PGV suvestinėje.

Dar vienas įvyki Petrašiūnuose įvyko T. Masiulio gatvėje. Čia medis užvirto ant „Honda Civic“.

Pranešimai apie nuvirtusius medžius Kauno regione pradėjo plūsti nuo maždaug 17 val. Kauno PGV specialistai daugiau nei 20 kartų vyko į iškvietimus pjaustyti nuvirtusių medžių.

Dalis liko be elektros

Tiek virstantys medžiai, tie pūstelėjęs stiprus vėjas pridarė nuostolių ne tik gyventojų turtui, tačiau ir viešajai infrastruktūrai, kai dėl gamtos stichijos buvo nutraukti elektros laidai.

ESO atstovai buvo informavę, kad ketvirtadienio vakarą visoje šalyje elektros neturėjo apie 10 tūkst. vartotojų. Penktadienį ESO žemėlapyje dar galima matyti pavienius atvejus, kai elektros tiekimas dar nebuvo atstatytas. Kaune tokių vietų yra ir Eiguliuose, Šilainiuose, Aleksote.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių