Ar žinote, kuri Kauno gatvė – trumpiausia?

Ši gatvė gali pasigirti vos dviem namais, o dauguma ją painioja su automobilių stovėjimo aikštele. Naujamiestyje su K.Donelaičio gatve susijungiančios Lydos gatvės ilgis siekia apie 60–70 m.

Gatvei solidumo priduoda šalia įsikūrę Prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei Kauno apskrities viešoji biblioteka. Galima net pamanyti, kad tai – trečiasis pastatas Lydos gatvėje. Visgi tiek rūmai, tiek biblioteka priskiriami K.Donelaičio gatvei.

Nors gatvėje stovi tik du namai, juose įsikūrę ne tik gyventojai, bet ir kelios skirtingos įstaigos: notarų biuras, advokatas, reklamos agentūra, aplinkosaugos valdymo centras, graviravimo paslaugas teikianti įmonė. Vienas iš čia dirbančių žmonių pastebėjo, kad klientai kartais sunkiai randa Lydos gatvę: "Kartais žmonės sako, kad mes pasislėpę. Gerai, kad Parodos kalnas labai padeda rasti gatvę."

Ne vienus metus Lydos gatvėje dirbanti advokatė ir notarai sakė girdėję, kad ši gatvė – trumpiausia Kaune, bet tikino dėl to jokių problemų neturėję.

Pakalbintas vienas Lydos gatvės gyventojas papasakojo linksmą istoriją. "Sutinku mormonus Laisvės alėjoje, jie mane užkalbina. Pasikalbėjome, ir jie manęs paklausė, kur gyvenu. Pasakiau, kad prie senosios bibliotekos tokioje mažytėje gatvytėje. Ir jūs įsivaizduokite, tie mormonai, kuriems aš net nepasakiau gatvės pavadinimo, atėjo ir mane susirado. Aš net aukšto, kuriame gyvenu, jiems nepasakiau! Visiškai nustebęs buvau. Gali pasakyti žmogui, kad Lydos gatvėje gyveni, ir suranda", – stebėjosi kaunietis.

Dauguma kalbintų Lydos gatvės gyventojų ar čia dirbančiųjų žino, kad gyvena ar dirba trumpiausioje Kauno gatvėje, tačiau jie nė nenumano, kokio ilgio yra trumpiausia gatvė pasaulyje. Trumpiausios pasaulio gatvės titulas atitenka škotams – Ebenezer gatvė Wicko mieste yra vos 2 m ir 6 cm ilgio. Jei palygintume su Vilniumi, sostinėje trumpiausia – 75,7 m ilgio K.Griniaus gatvė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

serafimas

serafimas portretas
Ukio gatve zenkliai trumpesne.

...

... portretas
Chm... o KUR dingo pinigai skirti tunelio kasimui?.. :/

Xa

Xa portretas
Trumpiausias tai yra verygos bibas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių