Ar Kaune bus laikinai atsisakyta rinkliavos už parkavimą?

  • Teksto dydis:

Vis labiau įsigalint koronavirusui griežtėja nurodymai, kaip elgtis per karantiną, kad kaip įmanoma labiau būtų stabdomas ligos plitimas. Pagrindinis būdas – kuo mažiau tiesioginių kontaktų su žmonėmis.

Nemažai gyventojų šiuo metu dirba iš namų, tačiau kai kuriems kelionių į darbo vietą ar kur kitur išvengti nepavyksta.

Šiuo metu kelionės nuosavu automobiliu pripažįstamos saugesnės nei susisiekimas viešuoju transportu. Be to, miestas ir taip yra ištuštėjęs, tad parkavimo rinkliavos laikinas atsisakymas galėtų būti viena prieškoroninių priemonių.

Tai taip pat leistų darbuotojams statyti automobilinius kuo arčiau darbo vietos, kas leistų išvengti bereikalingų kontaktų prasilenkiant su praeiviais, einant iki nemokamos arba pigesnės parkavimo vietos arba keliaujant iki viešojo transporto stotelės, laukiant joje kartu su kitais keleiviais bei važiuojant autobusu, troleibusu.

Sprendimas nėra atšauktas.

Kai kurie gyventojai pasigenda žmogiškesnio požiūrio skiriant baudas dėl nesumokėto mokesčio už parkavimą. 

Skaitytojas Vaidotas rašė, kad vakar buvo nubaustas už tai, kad paliko transporto priemonę prie namų ir nesusimokėjo. 

„Labai stropūs BĮ „Parkavimas Kaune“ darbuotojai nubaudė mane dėl nesumokėjimo už automobilio parkavimą. Automobilis buvo pastatytas adresu Savanorių pr. 172. Gyvenu gretimame name, todėl visada statau automobilį šioje aikštelėje. Kadangi dabar dirbu nuotoliniu būdu, stengiuosi neišeiti iš namų, bet BĮ „Parkavimas Kaune“ darbuotojai dirba nesustodami, nebijodami jokių virusų ir nekreipdami dėmesio, kad dabar visi stengiasi neišeiti iš namų“, – piktinosi vyras.

Skaitytojo asmeninio archyvo nuotr.

„Parkavimas Kaune“ vadovas Justas Limanauskas teigė, kad įmonės darbuotojai negali užsimerkti prieš tokius atvejus, nes turi vykdyti savivaldybės tarybos sprendimą – nesusimokėjusiems už parkavimą mokamose vietose skirti baudas.

„Sprendimas nėra atšauktas“, – kalbėjo J. Limanauskas, tačiau jo nuomone, jeigu parkavimas būtų nemokamas, „mieste vėl būtų betvarkė“. 

Jis skaičiavo, kad per dvi karantino savaites pasitaikė tik pavieniai atvejai, kai žmonės buvo nesusimokėję už automobilio parkavimą. „Nedaug tokių, visi susimoka praktiškai. Mažiau stato, faktas“, – sakė J. Limanauskas.

Mokamo parkavimo vietas, rinkliavos dydį ir laiką, nuo kurios iki kurios valandos už stovėjimą reikia susimokėti, tvirtina miesto savivaldybės taryba.

Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius portalui kauno.diena.lt teigė girdėjęs svarstymus, kad Kaune gal vertėtų laikinai atsisakyti tokios rinkliavos, tačiau kol kas tai ir likę svarstymais.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viciunia

Viciunia portretas
Jau greičiau ožka kumelį atsives,nei atsisakys,kad ir laikinai P I N I G Ų.

...

... portretas
Jūs ką - kėsinatės į krabinynės ŠVENTUS pinigėlius?.. :P

hmm

hmm portretas
o matijošaičių šeimynėlė moka už parkavimą ???? ar kas nors matėte juos mokančius ????
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių