Alinančių karščių sukeltas vandens stygius Kaune: kaip keičiasi situacija?

Kaune pavyko atstatyti vandens tiekimą daliai jo neturėjusių gyventojų.

„Kauno vandenų“ ketvirtadienio duomenimis, kai kuriuose rajonuose, kur buvo fiksuojami vandens sutrikimai, padidėjo vandens slėgis.

Tikslių duomenų, kiek žmonių vis dar neturi vandens, bendrovė neturi.

„Kauno diena“ jau rašė, jog vandens neturi apie tūkstantį gyventojų, nuo trečiadienio į bendrovę dėl to kreipėsi dar kelios dešimtys kauniečių.

Tačiau, pasak „Kauno vandenų“ laikinojo vadovo Ramūno Šulskaus, situacija mieste tikrai neblogėja.

Tiems gyventojams, kurių namuose vandens tiekimo atstatyti nepavyko, „Kauno vandenys“ nemokamai pristato geriamojo vandens talpas, jos jau pasiekė dėl to besikreipusius Vilijampolės gyventojus.

Jei susiduriate su vandens stygiumi, parašykite žinutę interneto svetainėje avarinės tarnybos specialistai geriamojo vandens jums pristatys. Žinutėje nurodykite savo vardą, pavardę, tikslų adresą ir kontaktinio telefono numerį.

Pasak R. Šulskaus, vyraujant karščiams buvo pristabdyti vamzdynų rekonstrukcijos darbai.

„Po užbaigtų rekonstrukcijos darbų pildomas vandens rezervuaras, esantis Aukštaičių gatvėje, iš kurio į mikrorajonus papildomai bus tiekiamas vanduo. Papildomai tiekiamas vanduo ir iš Apuolės gatvėje esančio vandens rezervuaro“, – sakė „Kauno vandenų“ vadovas.

Pasak jo, vandens suvartojimas besitęsiant karščiams nekinta ir kai kur paaugo nuo 140 iki 340 kubinių metrų per valandą, todėl miestiečių vis dar prašoma susilaikyti nuo nebūtino vandens vartojimo vakarais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krabų godumas neapsakomas

Krabų godumas neapsakomas portretas
naglai mažina ir užgrobia vandenvietes. Turit, ko norėjot, kauniečiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių