Vidurvasario šventė Vilkijoje patvirtino Nemuno krantų bičiulystę

Nemuno pakrantėje savaitgalį netrūko muzikos, meninių pasirodymų ir geros nuotaikos, nes vidurvasario šventė „Kelkis ir judėk Vilkijoje 2021“ sukvietė daugybę linksmybių pasiilgusių žmonių tiek iš vienos, tiek iš kitos Nemuno pakrantės.

Šventėje apsilankiusius iš kitapus Nemuno – Lekėčių seniūną Ričardą Krikštolaitį su būriu gyventojų pirmiausia pasitiko laikinai Vilkijos seniūnės pareigas einanti Gintarė Zakarauskienė ir vietos meno kolektyvai. „Vidurvasario šventės dvasią kuria bendros tradicijos, šokiai, dainos, laužai – simbolizuojantys bendrumą ir stiprinantys tarpusavio ryšius“, – kalbėjo G. Zakarauskienė. „Tikiuosi, kad krantų bičiulystė klestės ir kartu įgyvendinsime nemažai prasmingų sumanymų“, – sakė Lekėčių seniūnas.

O Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, sveikindamas susirinkusius į renginį, sakė: „Džiaugiuosi, kad šiandien du Nemuno krantai sujungti, ir dvi bendruomenės susirinko į gražią šventę“. Meras įteikė padėkas Vilkijos seniūnijos vadovei, floristui Marijui Gvildžiui, kuris sukūrė kinetinę skulptūrą „Vėjų rožė“, ir Donatui Medzevičiui, kartu su bendruomene sukūrusiam Vilkijos krašto dainą ir vaizdo klipą.

Renginio metu apdovanojimais „Pasidžiaukim vieni kitais“ pagerbti Vilkijos krašto bendruomenės nariai. Už Vilkijos aplinkos gražinimą apdovanota Ramutė Karosienė ir Vilkijos žemės ūkio mokykla, už aktyvią visuomeninę veiklą – Kazys Borkis, už svarbų indėlį puoselėjant lietuvybę ir pilietiškumą bendrystėje su Punsko lietuviais – Irma ir Juozas Pečiuliai, už ilgametę pagalbą kultūrinėje veikloje – Joana ir Mindaugas Kavaliauskai. Olegui ir Ernestui Fedorčak įteiktas apdovanojimas už futbolo sporto šakos populiarinimą, pasiektas pergales bei Vilkijos vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje. Už atsakingą darbą pandemijos metu dėkota Vidai Cilišauskienei, Reginai Subačienei ir Renatai Šimonytei. Kauno rajono PGT Vilkijos komanda apdovanota už operatyvumą gesinant gyvenamojo namo gaisrą. Garsūs plojimai aidėjo įteikiant prizus šventinės dienos rytą vykusio tinklinio turnyro 4x4 „Vilkijos seniūno taurė 2021“ laimėtojams. Pirmosios vietos medaliai ir taurė atiteko komandai „Pagyvenę jaunuoliai“.

Kauno r. savivaldybės nuotr.

Susirinkusiųjų dėmesį prikaustė mimų etiudas, kuriuo papasakota istorija apie žydus, gyvenusius Vilkijos krašte.

Renginio dalyvius muzikiniais pasirodymais džiugino Babtų kultūros centro pučiamųjų orkestras „Algupys“, ansamblis „Šilokas“, Padauguvos moterų vokalinis ansamblis, Laimos ir Reginos duetas, moterų vokalinis ansamblis „Vaivorykštė“, dainininkė Giulija ir „Nemuno krašto vaikai“, Andžela Mickutė ir pianistas Kęstutis Paulaitis, grupė „Judošiai“. Gera nuotaika dalijosi liaudiškų šokių grupė „Volungė“ linijinių šokių kolektyvas „Skrajūnė“. Saulei leidžiantis į šokių aikštelę gyventojus pakvietė grupė „Dar“, atlikusi populiariausias visų laikų dainas. Visos šventės metu buvo galima pabendrauti su sodybos „Pas raganaitę“ šeimininke Brigita Šiaule.

Vidurvasario šventės Vilkijoje baigiamuoju akordu tapo Arūno Sniečkaus sukurtos saulės skulptūros liepsnojimas. Nuo Jaučakių ir Ringovės piliakalnių nužengusios laumės fakelais uždegė skulptūrą. „Šiandien mes palydim besileidžiančią saulę, kuri kasdien mums leidžia keltis ir judėti. Judėkime su gražiomis mintimis ir gerais darbais, gerbdami savo kaimynus ir artimuosius“, – kalbėjo renginio vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių