Romantika Kaune – kinas po atviru dangumi

Į „Romuvos“ kino teatro salę daugiausiai gali sutilpti 500 žmonių. Padauginkite šį skaičių iš penkių ir žinosite, kiek žmonių ketvirtadienį atėjo prie Kauno pilies, kur „Romuvos“ kino centras pradėjo kino seansų po atviru dangumi ciklą.

Visus likusius vasaros ketvirtadienius ir dar šiek tiek rudenį (iki rugsėjo 8-osios) prie Kauno pilies vyks nemokami kino seansai po atviru dangumi. Jų metu miestiečiai ne tik pažiūrės filmus, bet ir susipažins su Kaune organizuojamais kino festivaliais, nes bus rodomi filmai iš jų.

Išimtis pirmasis filmas – romantinė komediją „Prancūziška pora“ apie besimezgančią meilę. Užtemus ekranui miestiečiai ją palydėjo plojimais.

„Man labai patiko šis filmas, ir visada gera praleisti laiką gryname ore. Galėjo visą vasarą vykti šie seansai, o ne tik dabar. Filmas buvo labai geras, šiltas ir optimistiškas“, – kalbėjo kaunietė Rugilė.

Vienas įdomiausių dalykų šiame filme tai, kad pagrindinis aktorius Žanas Dujardinas vaidino hipofizės sutrikimą turintį vyrą, kurio ūgis tesiekia 140 cm. Realybėje J. Dujardinas vos ne pusmetriu aukštesnis – 182 cm.

Šį faktą žinantys kauniečiai smagiai pasijuokė ir kraipė galvą, svarstydami, kaip operatoriams pavyko sukurti iliuziją, kai moteris turi kristi ant kelių tam, kad galėtų pabučiuoti savo vaikiną.

„Labai gailiuosi, kad nežinojau apie šį seansą. Tiesiog ėjau pro šalį ir pamačiau. O nieko neturiu – nei pleduko, nei žvejo kedės“, – apgailestavo Tomas.

Daugybė žiūrovų įsitaisė ant savo atsineštų patiesalų, o tai nebuvo labai malonu, mat po liūties žemė buvo drėgna. Ne vienam žiūrovui kilo klausimas, kas būtų, jei oras subjurtų ir vakare. Atsakymas paprastas – seansai persikeltų į „Romuvos“ kino teatrą. Tik visi norintys nebetilptų.

Kitą ketvirtadienį Vilniaus trumpųjų filmų festivalis kauniečiams pristatys lietuvių kūrėjų trumpametražių filmų programą. Rugpjūčio 11 d. Kauno kino festivalis rodys N-13 ženklu pažymėtą filmą „Kunigo vaikai“. Rugpjūčio 18 d. Europos šalių kino forumas „Scanorama“ atveš filmą „Prieš gamtą“ – apie vidurio amžiaus krizę išgyvenantį ir į laukinę gamtą pabėgti norintį vyrą.

Rugpjūčio 25 d.  bus rodomas baisias maisto pramonės paslaptis atskleidžiantis čekų filmas „Cukraus bliuzas“, o rudenį pasitiksime linksma ir geros muzikos kupina komedija apie cirko gyvenimą „Viskas dėl šou.“ 

Ciklas bus užbaigtas rugsėjo 8 d. su kvapą gniaužiančia istorija apie ekstremalų išgyvenimą šiaurės miškuose „Valhala.“ Beje, šis filmas taip pat atidarys kitą festivalį – „Eks Fest“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V&I

V&I portretas
Nuostabus vakaras, atmosfera. AČIŪ!!!!!

ACIU

ACIU portretas
kokie saunuoliai, pagarba organizatoriams, didelis aciu, visu renginiu organizatoriams sia vasara Kaune. ACIU

viltė

viltė portretas
Linkiu kad mūsų gimtas Kaunas taptų lyg mažasis Paryžius. Nuostabi upių santaka gali atverti puikių galimybių nemokamiems renginiams, tokiems kaip tango, breiko, tvisto šokių vakarai krantinėje, džiazuojančiųjų alėja, nemokama petankė, nemokami tapybos kursai, bent jau parodomieji vakarai kaip iš arti atrodo tapyba akvarele, aliejumi ir pan., nemokamas kinas, ekskursijas po įdomias miesto vietas jau turime, oi kiek galima visko sugalvoti. Kiek yra norinčių parodė , kad ir šis kino seansas. Miestas mūsų, gal bendromis jėgomis pasistengę paversime jį tokiu, iš kurio išvykti nesinorės niekur ir niekam.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių