Pažaislio festivalis atsisveikina anšlaginiu koncertu

  • Teksto dydis:

Galbūt tai simbolis, o gal gražus sutapimas, kad šiemet devizu šūkį "#Pažink" pasirinkęs XXIV Pažaislio muzikos festivalis baigiasi Rugsėjo pirmąją – Mokslo ir žinių dieną.

Iš tiesų festivalis, paminėjęs iškilius kompozitorių jubiliejus, mūsų šalies įstojimo į ES sukaktį ir supažindinęs klausytojus su visų šios sąjungos šalių kompozitorių kūryba, perduoda estafetę jaunajai kartai, nuo rugsėjo sieksiančiai žinių ir ieškosiančiai atsakymų į globalius ar visai paprastus klausimus.

Baigiamajame koncerte "The Queen Symphony" Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis), dalyvaujant solistėms Saulei Rinkevičiūtei (smuikas), Vita Šiugždinienei (violončelė), Rūtai Buškevics (fortepijonas), atliks Simfoniją solistams, chorui ir orkestrui pagal Freddie Mercury ir grupės "Queen" dainas.

Teatrališkas turkų kilmės britų kompozitoriaus Tolgos Kashifo kūrinys "The Queen Symphony" sujungia legendinės grupės "Queen" kūrybą ir simfoninę muziką.

Festivalio organizatoriai maloniai stebisi: pirmą kartą per festivalio istoriją į Baigiamąjį festivalio koncertą magiška atmosfera alsuojančiame Pažaislio vienuolyno kiemelyje parduoti visi bilietai. "Žinoma, mums tai iš tiesų labai svarbus ir džiugus faktas, liudijantis, kad festivalis yra mylimas, laukiamas ir visiems reikalingas renginys. Na, o kad šventinio paskutinio festivalio vakaro neaptemdytų nemalonios transporto spūstys, labai kviečiame bilietus jau įsigijusius klausytojus atvykti į koncerto vietą anksčiau, nes žmonių bus iš tiesų labai daug", – pastebi organizatoriai.

Teatrališkas turkų kilmės britų kompozitoriaus Tolgos Kashifo kūrinys "The Queen Symphony" sujungia legendinės grupės "Queen" kūrybą ir simfoninę muziką.

Paskutinį vasaros savaitgalį Pažaislio festivalio klausytojų  laukia dar vienas gražus renginys. Rugpjūčio 30 d. 18 val. Rietavo kultūros centre kviečiame į koncertą "Naktis Brodvėjuje", kuriame Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas baritonas Giedrius Prunskus ir Kauno fortepijoninis trio leis publikai panerti į spalvingą miuziklų karalystės – Brodvėjaus pasaulį.

Atlikėjai tiki, kad viena iš žmogui suteiktų privilegijų – galimybė svajoti. Vieni svajoja apie gražesnį gyvenimą ir būsimus žygdarbius, kiti – apie materialius dalykus, treti, būdami dvasios don kichotais, svajose mato neįmanomus ar nebūtus siekius. O apie ką svajoja populiariausių miuziklų ir kino filmų herojai? Atsakymus pateiks spalvinga programa "Naktis Brodvėjuje", kurioje skambės kompozitorių Cole Porterio, Fredericko Loewe, Gary Geldo, George'o Gershwino, Johno Kanderio, Mitcho Leigho, Richardo Rodgerso ir Nicholaso Buco kūriniai iš XX a. klasika tapusių miuziklų ir kino filmų.

Užburiančia judesio plastika muzikos kalbą papildys Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto solistai Justina Vitkutė ir Gintaras Visockis.

Dainininkas G.Prunskus – menų licenciatas, teatre kuriantis įvairiaplanius vaidmenis operos, miuziklo ir operetės žanro spektakliuose. Jis yra atlikęs gausybę solinių koncertų ir autorinių programų įvairiose Lietuvos ir užsienio salėse. Koncertuose dažnai atlieka Lied žanro kūrinius, rengia teminius koncertus, daug dėmesio skiria kamerinės-vokalinės muzikos žanrams ir lietuvių kompozitorių vokalinei muzikai. Pianistė Lina Krėpštaitė, smuikininkė Indrė Andruškevičiūtė ir violončelininkė Asta Krištaponienė – trys žavios muzikės, jau septynerius metus kartu grojančios Kauno fortepijoniniame trio. Atlikėjos yra pelnę apdovanojimus respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, dalyvavę muzikos festivaliuose, koncertavę įvairiose pasaulio šalyse. Kolektyvas aktyvus Kauno miesto ir regiono kultūrinio gyvenimo dalyvis, savo veikla pelnęs nuoširdžias publikos simpatijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių