Niujorko menininkės parodoje – dangiško gyvenimo trupiniai

  • Teksto dydis:

Kauno kultūros centre atidaryta Niujorko menininkės Renay Elle Morris fotografijos paroda "Renay Elle Morris, fotografė – atgimęs gyvenimas".

"Šiek tiek dangiško gyvenimo užpildo erdvę, kurią užbaigia tik ribota vaizduotė, – sako menininkė. – Eidama savo gyvenimo labirintu, aš užginčijau tai, kas tapo saugu ir galbūt per daug priežastinga. Aš ilgiuosi to, kas gali tapti nelygumais takuose, klaidinguose laipteliuose, staigiuose pakilimuose ir niūriuose vandenyse. Neįsivaizduojamas gyvenimas yra tas, kuris provokuoja tyrinėti ir parodo, ką reikia pakeisti. Man tai yra istorinis tyrimas kartu su estetiniais piešiniais ir klausimais: kas, kada ir kur šiame labirinte rado savo kūrybinių ketinimų vietą."

R.E.Moris – tarptautiniu mastu pripažinta rašytoja, apdovanojimus pelniusi grafikos dizainerė ir fotografė, turinti patirties reklamos ir rinkodaros komunikacijų srityje. Jos biografijoje – studijos Ilinojaus universiteto "Urbana-Champaign" prestižinėje Krannert vaizduojamojo meno ir taikomosios dailės mokykloje. Šis universitetas apima ir Krannerto dailės muziejų (KAM), antrą pagal dydį dailės muziejus Ilinojaus valstijoje, kuriame yra nuolatinė kolekcija, su daugiau kaip 10 tūkst. meno kūrinių.

Šiuo metu pagrindinė kūrėjos kryptis – vaizduojamojo meno fotografija, pristatoma dideliu formatu.

R.E.Morris karjeroje persipina grafika ir fotografija. Ji dirbo kūrybos sektoriaus direktore ir vadovavo komandoms kuriant žiniasklaidos programas tiek privačioms, tiek valstybinėms organizacijoms, įskaitant: "Universal Pictures", "Sony Music / CBS Records", "CBS Publications" ir "TDS Time Warner". Renay Elle Morris dirba "CorporateIDeasWorldwide" ir renayellemorris.com, photopresseimages.com. portaluose ir palaiko vaizdinių komunikacijų ir konsultavimo platformą pasauliniams klientams.

Kaip žurnalistė ir JAV bei užsienio spaudos bendruomenių narė, R.E.Morris buvo tarptautinių naujienų redaktorė ir filmo "Picture magazine" bendraautorė, nominuota labai svarbiam "Lucie" apdovanojimui. Ji bendradarbiauja įvairiuose portaluose ir leidiniuose kaip meno kritikė, o nuo 2016 m. – ir portalo "Arstler.com" fotografijos bei vaizduojamojo meno vystomojo turinio redaktorė.

R.E.Morris karjera šioje arenoje leido patekti į išskirtinių garsių leidinių sąrašą, įskaitant "Magnum Group" narių profilius bei tarp meno leidybos pasaulio lyderių, fotografijos studijų pramonės vadovų. Ji dėstė greta žymių profesorių fotografijos mokyklų studentams, o savo darbuose remiasi novatoriškomis idėjomis ir programomis. R.E.Morris dalyvauja seminaruose apie fotografijos estetiką, apžvalgose, paskaitų programose, fotografijos dirbtuvėse ir kituose su fotografija susijusiuose projektuose.

Šiuo metu pagrindinė kūrėjos kryptis – vaizduojamojo meno fotografija, pristatoma dideliu formatu. 2017–2018 Maltos MDINA katedros APS Šiuolaikinio meno bienalėje R.E.Morris pristatė fotografijų seriją tema "Viduržemio jūra: konfliktų jūra". Menininkė buvo apdovanota 1-ojoje tarptautinėje šiuolaikinio moterų meno bienalėje 2018, No standART, "Mano istorija" Lietuvoje.

Parodą Kaune organizuoja Tarptautinė asociacija IAF ANIMA MUNDI, VŠĮ Gabrielės galerija ir Kauno kultūros centras.


Kas? Paroda "Renay Elle Morris, fotografė – atgimęs gyvenimas".

Kur? Kauno kultūros centre.

Kada? Veiks iki spalio 6 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių