„Nemuno žiedo“ atgimimas arba kaip pasikeitė ši automobilininkų meka

  • Teksto dydis:

Prieš bene 60 metų pastatytas "Nemuno žiedas" iki šiol daugeliui mūsų asocijuojasi su profesionalų žiedinėmis lenktynėmis, nors dabar trasa virto atvira visų automobilininkų meka.

"Nemuno žiedo" istorija prasidėjo 1960-aisiais, kai čia buvo surengtas vienas iš SSRS automobilių ralio čempionato etapų. Keitėsi santvarkos, sparčiai tobulėjo technika.

Pasak "Nemuno žiedo" vadovo Arūno Samochino, iš esmės pakito pačios trasos koncepcija.

"Iš anksčiau tik profesionaliems sportininkams skirtos trasos ji kryptingai tapo atvira ir visiems prieinama automobilistų meka. Čia renkasi tiek profesionalūs sportininkai, tiek pavieniai entuziastai, tiek įmonės, ieškančios pramogų savo klientams ar darbuotojams", – pastebėjo A.Samochinas.

Šį unikalų objektą vis dažniau atranda ir pramogų ištroškę kauniečiai ir svečiai iš Lietuvos bei užsienio šalių.

"Nemuno žiedas" turi ką pasiūlyti – nuo kartingų su laiko matavimo sistema ar unikalių bėgių iki galimybės pačiam vairuoti superautomobilius tokius kaip "Ferrari" ar "Lamborghini". Artėjant žiemai ypač didelio susidomėjimo sulaukia automobilio paslauga "Skid-car". Su šiuo specialiu automobiliu kiekvienas gali išmokti, kaip valdyti situaciją slystant, net ir esant sausai kelio dangai", – pasakojo "Nemuno žiedo" vadovas.

Turime unikalų objektą, esantį beveik Lietuvos viduryje, taigi geografiškai esame patogūs lankytojams iš bet kurio mūsų šalies kampelio.

"Nemuno žiede" įvairius renginius pamėgo organizuoti įvairios bendrovės ir kolektyvai: VDU Verslo praktikų centras, IT bendrovės "Blue bridge", "Web partners", restoranas "Miesto sodas", Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmai.

A.Samochino teigimu, trasa atlieka ir tam tikrą socialinę misiją. "Pas mus vyksta "DRAG‘ūnų" vakarai. Čia renkasi savo automobilio galimybes išbandyti norintys vairuotojai. Taip mes skatiname juos lenktyniauti ne miesto gatvėse, o saugioje ir tam pritaikytoje lenktynių trasoje. Džiugu, kad bendradarbiauti su mumis sutiko ir Kauno kelių policija. Šiemet bendras renginys "Mesk iššūkį pareigūnams!" pritraukė rekordinį kiekį (daugiau nei 4 tūkst.) lankytojų. Šiemet "Nemuno žiedą" aplankė senovinių "formulių" gerbėjai, kurie nepraleido progos išbandyti mūsų trasą", – pasakojo "Nemuno žiedo" vadovas.

Pasak jo, nors yra įvairių pramogų, nepamiršti ir profesionalūs lenktynininkai, kuriems suteikta galimybė treniruotis, vyksta varžybos.

Jau yra parengtas, prieš beveik 60 metų įrengtos trasos, atnaujinimo techninis projektas. Naujieji įstaigos dalininkai – Kauno miesto bei rajono savivaldybės kasmet investuoja į trasos saugumo didinimą. Visgi specialistų teigimu, "Nemuno žiedui" būtina rekostrukcija, kuri gali kainuoti 5–8 mln. eurų. Rugsėjo viduryje Vyriausybėje priimtas sprendimas, kad šis objektas bus vystomas koncesijos būdu. Šiuo metu pradedami rengti konkurso dokumentai.

"Turime unikalų objektą, esantį beveik Lietuvos viduryje, taigi geografiškai esame patogūs lankytojams iš bet kurio mūsų šalies kampelio. Daugelis svečių iš užsienio nustemba, pamatę, kur esame įsikūrę ir vadina "Nemuno žiedą" "mažuoju Nurnburgringu", lygindami mus su legendine lenktynių trasa Vokietijoje. Net ir žiemą mes dirbame – mokome, kaip vairuoti slidžiame kelyje, taip pat vyksta ir jau tradiciniai žiemos renginiai "Nemunring Winter Games", – teigė A.Samochinas.

"Kelis kartus per metus mūsų išvažiuojamųjų renginių užsakovai "Nemuno žiede" organizuoja savo šventes, kur mes teikiame maitinimo paslaugas. Taip šias pramogas ir nusižiūrėjome bei nusprendėme išbandyti patys. Rezultatai pranoko visus lūkesčius! Kai kam sekėsi geriau, jautė pasididžiavimo ir lyderio statusą, kai kas važiavo pirmą kartą, įveikė save ir daugelis darbuotojų parodė iki šiol neatskleistus gebėjimus ir azartą", – pasakojo restorano "Miesto sodas" vadovas Gintas Ruminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Draugas.

Draugas. portretas
Svarbu neisvogtu pinigus kaip anksciau.fainai tvarkykit

VIDMANTAS JASEVICIUS

VIDMANTAS JASEVICIUS portretas
Tikrai nemuno zieda atgaivino jaunas energingas vadovas pradze sunki buvo nes labai jau viskas buvo apleista .Taciau naujasis vadova sugebejo pakilti kaip sakoma is pelenu..Dekojame Arunui uz sazininga darba o musu vaikai ir anukai gali igyvendinti savo svajones susijuses su auto
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių