Monika Liu apie „Kalush Orchestra“ koncertą: susitikime palaikyti Ukrainos kultūros

  • Teksto dydis:

Jau kitą savaitę, birželio 16 dieną, Kauno „Žalgirio“ arena virs pačiu tikriausiu laisvės, taikos, dviejų šalių draugystės bei vienybės simboliu. Pelnytai iškovoję pergalę ir pavergę Europos širdis didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje ukrainiečių grupė „Kalush Orchestra“ atvyksta į Lietuvą ir čia surengs pasirodymą „Aš esu Ukraina“.

„Eurovizijos“ konkurse su šia hiphopo grupe artimiau susipažinusi Lietuvos atstovė Monika Liu visa širdimi palaikė ukrainiečius, kurių daina „Stefanija“, atlikta derinant etninius motyvus su šiuolaikiniais garsais bei naudojant skirtingus liaudies instrumentus, ir skirta lyderio mamai Stefanijai, karo Ukrainoje akivaizdoje įgavo visai kitą prasmę ir populiaraus konkurso scenoje.

„Turbūt net nereikia sakyti, kokį stiprų ryšį jaučiu su „Kalush Orchestra“. Mūsų draugystė – tarsi mažas Lietuvos ir Ukrainos santykių atspindys: aš, kaip ir dauguma mūsų, kasdien galvoju apie Ukrainos žmones, jų patiriamą siaubą ir pagalbą, kurios šiuo metu jiems taip reikia“, – atvira Monika Liu.

Dainininkė sako, kad vos prieš savaitę įrodėme, kiek daug gali mūsų vienybė.

„Ir nors šįkart neperkame bepiločio orlaivio „Bayraktar“, taip pat vieningai susitikime palaikyti unikalios ir įdomios Ukrainos kultūros. Su muzika toliau priminkime sau ir pasauliui apie jau daugiau kaip tris mėnesius vykstantį karą“, – Monika Liu kviečia į koncertą ateiti visus neabejingus agresijai prieš Ukrainą ir jos žmones.

Monika Liu. Luko Balandžio / BNS nuotr.

Dainininkė sako žinanti, kad žmonės, kurie šiuo metu kovoja už laisvę, mato ir jaučia bet kokią paramą: „Leiskime jiems suprasti, kad jie yra ne vieni ir kad Ukrainos žmonės tebegyvena mūsų mintyse ir širdyse“.

Birželio 16 d. „Aš esu Ukraina“ koncerte savo „Eurovizijos“ dainą atliks ir Monika Liu, be jos dar dainuos grupės „8 kambarys“ ir „Mad Money“.

Siekiant paremti Ukrainą, koncertą organizuojantis naujienų portalas „Delfi“ net pusę visos už bilietus surinktos sumos skirs fondui „Aš esu Ukraina“, kurį įkūrė Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Koncerto organizatoriai pabrėžia, kad kiekvieno mūsų palaikymas ukrainiečiams yra be galo svarbus, tad kviečia nelikti abejingais ir šį kartą, kartu visiems pasiklausant ir šios unikalios grupės atliekamos muzikos.

Bilietus įsigyti galite ČIA.

Koncertas – jau birželio 16 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.


Šiame straipsnyje: Kalush OrchestraMonika Liukoncertaskaras UkrainojeAš esu Ukraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių