Menininkų M. Jonučio ir L. Dūdaitės vestuvės: jis su šortais, ji – raudona suknele

Karštą šeštadienio vidurdienį Kauno Rotušėje vienas kitam "taip" pasakė žinomi menininkai – Marius Jonutis ir Lina Dūdaitė.

Be patoso, kaukių, dirbtinų šypsenų ir pompastikos. Šilta, nuoširdu, ryšku ir linksma.

Tokia atmosfera tvyrojo 52 metų Mariaus ir 42 metų Linos santuokos ceremonijoje.

Į savo vestuves Marius atvyko vilkėdamas baltais lininiais marškiniais, Harlemo centre pirktu dangaus žydrynės švarku, geltonais šortais ir avėdamas baltais sportiniais bateliais.

Baltus sportinius batelius L.Dūdaitė priderino prie raudonos suknelės, kurią pirko mėgstamoje parduotuvėje Rygoje.

"Džiaugiamės gyvenimu, nevaidiname kitokių nei esame. O esame linksmi, nuoširdūs, gražūs ir nusiteikę linksmai ir ilgai gyventi", – mums teigė M.Jonutis.

Jis pokštavo ir prieš ceremoniją, ir jos metu, pralinksmindamas atvykusius draugus bei fotoaparatu laimingas akimirkas fiksavusią aštuoniolikametę Linos dukrą Ulą.

Iš pradžių juokaudamas M.Jonutis "panikavo" dingus nuotakai, kuri Rotušėje gražinosi prieš veidrodį, po to ceremonijos metu garsiai pabrėžė, kad abu pasilieka savo pavardes, o pasirašius, ryžtingai čiupo L.Dūdaitę į glėbį ir pabučiavo.

"Galvojau pakeisti savo pavardę, bet daug dokumentų tvarkymo", – juokavo jaunikis.

Išeidamas iš santuokų rūmų Marius du kartus suskambino varpeliu ir garsiai tarė: "Čia mano žmona".

Jų rankas puošė menininkės Marytės Dominaitės sukurti sidabro žiedai su trimis žydrais taškiukais iš emalio – jie simbolizuoja daugtaškį.

"Tai – aliuzija į begalybę", – teigė M.Jonutis.

Švęsti jaunavedžiai pradės Linos gimtajame mieste Kaune, po to – keliaus į Vilnių. Į vakarinę dalį, kuri vyks už sostinės, kaime, jie pakvietė apie 30 artimiausių žmonių.

Liepos mėnesį abu vyks medaus kopinėti į Gruziją.

"Aš ten nebuvau, o Marius sakė, kad tai – nuostabi šalis, – vyrui, kuris gegužės mėnesį prisistatė keturioliktą, asmeninę parodą „Myliu“, su dviem dešimtimis meilės prisipažinimų, šypsojosi Lina.

Dailininkas Marius su kolege Lina susipažino 2011 metais Italijos mieste Bolonijoje, jubiliejinėje, 50-ojoje vaikų knygų mugėje – jie ten abu lankėsi kaip vaikiškų knygų dailininkai.

"Išėjome pasivaikščioti į miestą... – šyptelėjo M.Jonutis. – ... O draugauti pradėjome nuo praėjusio rudens. Susituokti galėjome jau žiemą, tačiau palaukėme vasaros. Tuomet galima piknikauti ir ant žolės."

"Menininkai lindi savo urveliuose ir susipažinti gali tokiose kelionėse, – nusijuokė Lina. – Arba feisbuke... Netrukus ir mes pakeisime feisbuko statusą."

Kodėl susituokė taip greitai?

"Rimti ir teisingi sprendimai gyvenime priimami staigiai, – papsėdamas pypkę tikino Marius. – Pirma mintis visada geriausia – ji iš širdies."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Net ne juokingą.

Net ne juokingą. portretas
Matit tas jo visas "menas"ir gludi tuosiuose šortose.Protelis kartu su metais nuslinko.

Vika

Vika portretas
Tie menininkai visi,matyt, truputi su cveku. Ir sugalvok tu man i Metrikacijos biura savo vestuviu diena aqteiti su sortais. Tai tik rodo,kaip jis norejo,kad butu pastebetas,vis to demesio maza. Kaip nuotaka jam sita leido - klausimas. Nes,manau,tai nepagarba ne tik sau,bet ir busimai zmonai. Padare is rimto dalyko cirka. Kas butu nutike,jeigu butu su ilgomis kelnemis ir nedemonstruotu tu savo plaukuotu koju? Tikrai su cveku. Kai gyveno su Marcenaite,atrode daug solidziau,dabar kaip "Ivanuska duraciok" (bet cia tik mano nuomone).

...

... portretas
TO Zoro: o galėjo ir pačią Jaunąją pamaut.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių