Menininkės parodoje – gyvenimiško chaoso potėpiai

  • Teksto dydis:

Galerijoje "Balta" veikia dailininkės Zitos Virginijos Tarasevičienės personalinė tapybos darbų paroda "Gyvenimas pilnas chaoso".

Per du kūrybos dešimtmečius tapytoja yra surengusi apie 30 parodų Lietuvoje ir užsienyje: Italijoje ir Airijoje, autorė taip pat dalyvauja grupinėse parodose ir pleneruose su profesionaliais menininkais.

Naujausioje savo personalinėje tapybos darbų parodoje Z.V.Tarasevičienė pristato beveik dvi dešimtis skirtingo formato kūrinių, atspindinčių vis kitas emocijas. Dažname darbe matome tiek koloristikos, tiek ir formos įvairovę. Dauguma parodos paveikslų be pavadinimų, tačiau kai kurių abstrakčiųjų savo darbų temą autorė nusako per pavadinimus: "Klajonės po sapnų labirintus" ir "Emocijos". Kaip pastebi menotyrininkė Gabrielė Kuizinaitė, tapytojos kūryba nuolat kinta, autorė daug dėmesio skiria abstrakčiosios formos paieškoms, leidžiasi inspiruojama gamtos motyvų, remiasi simboline atpažįstamų objektų bei motyvų stilizacija, filosofine įžvalga, emocijos blyksniu.

Z.V.Tarasevičienės darbuose atsiskleidžia ir figūratyvinė interpretacija, ir abstraktusis peizažas, spalvinė simbolika. Žmogaus ir pasaulio santykis įgyja daug koloristinių variacijų, paremtų emocijos nulemta kompozicija, – ekspresyvia, dinamiška, įtraukiančia į savitą kūrėjos meninį pasaulį.

Tapytoja nuolat ieško naujų temų, eksperimentuoja koloristine spalvų gama. Naujausioje savo parodoje menininkė ryškina ir ironiškąją savo vaizduojamo pasaulio pusę, sujungia tiek lyrines, tiek ir simbolines chaotiškojo pasaulio ir aplinkos puses.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Tai peckelynė , o ne menas, pirmoko lygis .

Anonimas

Anonimas portretas
Labai idomiai tvarkingas chaosas, jauciasi Ciurlionio itaka. Sekmes!

Arka

Arka portretas
Puiki menininke,puikus zmogus,lai lydi sekme tiek darbuose tiek gyvenime
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių