Kultūra Kauno rajone puoselėjama ir per karantiną

  • Teksto dydis:

Septyni Kauno rajono kultūros centrai, Raudondvario dvaras, Kauno rajono muziejus ir Viešoji biblioteka savo veiklą perkėlė į virtualiąją erdvę, kuri atvėrė naujų galimybių įtraukti gyventojus į vykdomus projektus, skatina nepamiršti muzikos, šokio, tapybos ir kitų meno rūšių.

"Iki šiol kultūros centrai, muziejai virtualiųjų paslaugų teikdavo palyginti nedaug, o dabar ne tik plačiai naudoja turimas interneto svetaines, "Facebook" paskyras, bet ir susikuria naujų bendravimo su auditorija platformų "YouTube", "Instragram", – pasakojo Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Kutkienė.

Balandį startavo Raudondvario dvaro virtualusis turas po muziejų. Tai Lietuvos integralios muziejų informacinės sistemos (LIMIS) plėtros, modernizavimo ir naujų elektroninių paslaugų kūrimo projektas, finansuojamas ES lėšomis. "Šiam turui medžiagą paruošė muziejaus darbuotojai, o eksponatus skaitmenino profesionalai. Kadangi šiuo metu negalime pasivaikščioti po muziejų, kviečiame gyventojus išbandyti šį išties įspūdingą virtualųjį turą", – kvietė V.Kutkienė.

Kauno rajono muziejaus darbuotojai kas porą savaičių interneto erdvėje paskelbia kryžiažodį, skirtą vis kitai temai, – apie grafą Tiškevičių, Juozą Naujalį. Naujausias kryžiažodis "Obelynės paslaptis" leis geriau susipažinti su gamtininko Tado Ivanausko sodyba. Muziejaus darbuotojai išrenka ir laimėtojus, kuriems atitenka prizai.

Kultūros centrai organizuoja konkursus, tikrinančius, ar žmonės gerai pažįsta savo kraštą, vykdo apklausas, kviečia teikti idėjas projekto "Šiuolaikinė seniūnija" veikloms įgyvendinti. Prieš Velykas kultūros centrai gyventojams buvo paruošę ne vieną edukacinį užsiėmimą: mokė marginti kiaušinius, gaminti šiaudinius paukštelius ir panašiai.

"Suprasdami, kad gyventojams karantino metu trūksta pramogų, kultūros centrai viešojoje erdvėje pradėjo skelbti koncertų, šokių kolektyvų repeticijų įrašus, kviečia kartu mokytis įvairių žingsnelių", – pasakojo V.Kutkienė.

Prasidėjus karantinui, Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai 3D spausdintuvu ėmėsi gaminti apsaugos skydelius medikams. Be to, pakvietė kultūros darbuotojus ir visus norinčius prisidėti prie šios solidarumo akcijos.

"Iki balandžio 14 d. reikėjo į vazonėlį pasodinti kultūros daigą (tai galėjo būti bet kokia sėkla, daigas arba augalas), šį veiksmą fotografuoti, kelti į socialinius tinklus ir parašyti šventinį linkėjimą, svajonę bei uždėti grotaženklį #Kulturosdaigai. Ši simbolinė iniciatyva buvo skirta Tarptautinei kultūros dienai paminėti ir įkūnijo norą augti, rasti savo vietą po saule", – aiškino specialistė.

Kiekvieną savaitę bibliotekų darbuotojai virtualiojoje erdvėje pristato naujas knygas, kurias rekomenduoja perskaityti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių