Kompozitoriaus J. Gruodžio namuose – pokalbis su neeiline asmenybe

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 3 d. 19 val. Kauno miesto muziejaus X erdvės koordinatorių komanda kviečia aplankyti kompozitoriaus Juozo Gruodžio namus (Salako g. 18), kuriuose vyks susitikimas su televizijos žiūrovams puikiai pažįstama persona – aktoriumi, laidų vedėju, žurnalistu, visuomenininku ir didžėjumi Rimu Šapausku.

Gerą ketvirtį amžiaus televizijos ekranuose skaičiuojantis atlikėjas yra ne tik vienas pirmųjų nepriklausomos Lietuvos didžėjų, klubinės kultūros pradininkų, bet ir „Drum & Bass“ muzikinio stiliaus pionierius šalyje.

Savo įrašų kolekciją R. Šapauskas pradėjo rinkti dar 1986 m., o nuo 1993 m. visą dešimtmetį dirbo radijo stotyje „Radiocentras“, kur ir pradėjo didžėjaus kelią. Per savo karjerą scenoje spėjo apšildyti tokias grupes ir atlikėjus kaip Gus Gus, Depeche Mode, OMD, London Electricity.

Renginio metu dalyviai turės galimybę išgirsti vyro muzikinę selekciją ir įsitraukti į nuoširdų, atvirą pokalbį su svečiu. Pokalbį moderuos Algirdas Šapoka ir Karolis Venclauskas.

Renginio metu taip pat bus vedamos ekskursijos, kurių metu dalyviai turės galimybę susipažinti su kompozitoriaus, pedagogo, dirigento, Lietuvos konservatorijos įkūrėjo Juozo Gruodžio namais bei jo gyvenimo retrospektyva.

X erdvė – tai praeitais metais Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje duris atvėrusi bendros kūrybos erdvė jaunimui, kurioje kas mėnesį vyksta susitikimai su muzikos kūrėjais ir atlikėjais. Nemažo susidomėjimo sulaukusių neformalių pokalbių su muzikos kūrėjais formatas nėra apibrėžtas ar surežisuotas, dėl to kiekvienas susitikimas yra įtraukiantis ir nenuspėjamas.

„X erdvė baigia vasaros sezoną J. Gruodžio namuose, todėl ta proga norėjosi ypatingo svečio. R. Šapauskas – žodžio kišenėje neieškantis, įvairiapusis žmogus. Tokią patirtį turintis pašnekovas apie muzikos žanrus ir istoriją tikrai turi savo nuomonę. Naujam sezonui sugrįšime į X erdvės gimimo vietą – M. ir K. Petrauskų namus, bet apie tai netrukus“, – teigia vienas iš renginio organizatorių, Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriaus muziejininkas Karolis Venclauskas.


Susitikimas vyks Kauno miesto muziejaus J. Gruodžio skyriuje (Salako g. 18).

Renginys nemokamas.

Renginio rėmėjas: bendrovė „Biržų duona“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERAS

GERAS portretas
Geras Neeiline asmenybe

Partizanas

Partizanas portretas
Senais laikais, kai Vilniuje vyko protesto akcijos, tai vienas tipas, pasislėpęs už policinkų pečių, akcijos dalyviams klykė "runkeliai", "runkeliai"...

...,gal but ir LABAI ZINOMA ASMENYBE???,bet...

...,gal but ir LABAI ZINOMA ASMENYBE???,bet... portretas
MAN!!! kazkaip JIS nePATRAUKE DEMESIO tai NIEKO KONKRETAUS paSAKYT i TEMA neGALIU...,per PIETUS paJUNTU TOKI NUOVARGI tai eisiu nuMIGTI TRUMPAM PIETMIEGIO... TASKAS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių