Kauno filharmonija kviečia į virtualų koncertą: klausytojus nukels į vasarą

Kerintis dainininkės Ramintos Vaicekauskaitės balsas, atliepiamas charizmatiškosios koncertmeisterės Beatos Andriuškevičienės, klausytojus nukels į vasaros vakarą, kupiną romantiškos vokalinės muzikos. Ir visa tai vyks Kauno valstybinės filharmonijos feisbuke penktadienį, palydint darbo savaitę su muzikos garsais.

Pasak pranešimo, atlikėjos žada klausytojus susipažinti su kompozitoriais Piotru Bulachovu ir Aleksejumi Šiškinu bei bene žymiausiais rusiškojo romanso kūrėjais. Vienas jų – Aleksandras Dargomyžskis, kurio kūryba stipriai paveikė rusų muzikos meno vystymąsi XIX a. Kitas – labiau kaip pianistas virtuozas bei dirigentas išgarsėjęs Antonas Rubinšteinas, kurio kūrybai būdingas nepaprastas dvasios polėkis ir neišsenkanti energija. Artimiau susipažinti tą vakarą bus galima ir su Nikolajumi Rimskiu-Korsakovu, kurio svarbią kūrybinio palikimo dalį užimančios vokalinės miniatiūros alsuoja dvasios gilumu, pasižymi sklandžia melodine linija, o jų akompanimentas kuria savitą garsinę aplinką.

Greta viso to koncerte „Vasaros nakties sapnas“ nuskambės ir neprilygstamo romantiko bei lyriko Piotro Čaikovskio kūriniai. Muzikologų teigimu, šio kompozitoriaus vokalinė muzika persunkta psichologine-dramaturgine sudėtingų ir prieštaringų gyvenimo apraiškų analize, o nuostabi besiliejančios melodijos ir fortepijono partijos harmonija nepalieka abejingų netgi tų, kurie nesupranta rusų kalbos. Vakaro programą vainikuos gaivalingoji Sergejaus Rachmaninovo muzika, pabrėžia koncerto programos kūrėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdo spektaklis,

Absurdo spektaklis, portretas
mes norim normalių koncertų, nustokit diskrimunuoti sveikus žmones..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių