Kauniečiai ruošiasi kopti į Parodos kalną Fluxus stiliumi

Dirbtuvėse ir savarankiškai kurdami kostiumus, konstruodami ir puošdami neįprastas transporto priemones, kurdami išskirtines šukuosenas bei makiažą, kauniečiai ruošiasi naktiniam kopimui į Parodos kalną Fluxus stiliumi.

Tiems, kas nesusikonstruos ir nepasipuoš savarankiškai, skirtos dirbtuvės. Kauno paveikslų galerijos kieme įsikūrusiose Fluxus kostiumų dirbtuvėse šeštadienio vakarą virė darbas. 

„Galima sakyti, kad tai yra kopimas į parodos kalną „crazy“ stiliumi, tai ir kostiumo reikia „crazy“ stiliaus“, – sakė popierinį maišelį marginęs vyras su darželinukų sūnumi. „Mes būsim ateiviai. Šis maišelis bus sūnaus kaukė. Išsikirpom akis, burną. Dabar marginamės veidą, mes ateiviai juk margi", – šyptelėjo tėtis Povilas.

Priemonių kostiumui čia ieškojo ir dvi vilnietės, pasipuošusios spalvotais popieriniais plaukais. „Kuo būsim, dar nesugalvojom. Plaukus jau turim, dabar galvosime apie kūną. Kopime į Parodos kalną dalyvausime pirmą kartą, kol kas nelabai įsivaizduojam, kas tai yra. Pamatysim. Pavargom nuo Vilniaus ir atvažiavom pasižiūrėti, kas įdomaus vyksta Kaune“, – pasakojo Indrė ir Kamilija.

Kitapus K. Donelaičio gatvės įsikūrusio Vaikų literatūros muziejaus kiemelyje veikė šukuosenų ir makiažo dirbtuvės.

„Štai – lankelis, spalvotas tampomas popierius. Prašom pasigaminti plaukus. Kuo tapsite juos pasigaminę? Tai priklauso nuo jūsų fantazijos. Arba gal pageidautumėt šios popierinės karūnos? Makiažui – prašom kreidelės“, – ryškiaspalves kreideles užsukusiems tiesė savanorė.

Trečios dirbtuvės, kuriose galima dekoruoti savo transporto priemones – paspirtukus, riedlentes, dviračius – veikia KTU universiteto kieme K.Donelaičio g. 20.

Dirbtuvės, kuriose visi norintieji gali pasiruošti karnavališkam kopimui į Parodos kalną, veikia iki 21:30 val.

Fluxus festivalio kulminacija – kopimas į Parodos kalną – prasidės 21:45 val. K.Donelaičio ir Parodos gatvių sankirtoje esančioje vadinamojoje J.Mačiūno aikštėje.

Naktinis kopimas į Parodos kalną vadinamas „Fluxus festivalio“ kulminacija. Ketvirti metai rengiamas festivalis šiemet atspindi treilerį (anonsą) į 2022-uosius metus, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine: užkopusieji į Parodos kalną, keliaus į Vytauto parką. Čia Kauno miesto ir rajono bendruomenės pristatys veiklas, į kurias miestiečius, pakaunės gyventojus ir svečius pakvies ateinančiais metais.

„Džiaugiuosi, kad mano sugalvota fluxiško lipimo į kalną idėja kauniečiams patiko. Aš manau, kad mūsų miestas tikrai yra nusipelnęs karnavalo. Ir štai Kaunas turi savo festivalį, kuris ne tik linksmas, bet ir intelektualus!“ – sako „Kaunas 2022“ kuratorius Rytis Zemkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
dar niekas pasaulyje nekopė i kalnus atbuli [rakim] , parodykim pasauliui [ir kinams] kaip reikia

ei valkatos

ei valkatos portretas
Muzika išsijunkit -ten žmonės dar gyvena su vaikais.

kaunietis

kaunietis portretas
zilvinai rucy dalyvausi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių