Kaune – dokumentinio serialo „Remyga. Nematytas čempiono gyvenimas“ premjera

  • Teksto dydis:

Lapkričio 16-osios vakarą Kaune įvyko dokumentinio serialo apie pasaulio bušido čempioną Remigijų Morkevičių premjera. Renginyje dalyvavo seriale filmavęsi pašnekovai, sporto pasaulio atstovai bei R. Morkevičiaus artimieji ir gerbėjai.

Premjeroje buvo ir R. Morkevičiaus treneris, „Titano“ klubo įkūrėjas Marius Misiūnas, dainininkė ir nuomonės formuotoja Gabrielė Rutkauskienė-Vasha, reperis ir sportininkas Vytautas Medineckas-IronVytas, kovinio sporto atstovai Mindaugas Narauskas, Vitas Karosas, Raimondas Avlasevičius ir kiti.

Prieštaringai vertinamas kovotojas R. Morkevičius buvo daugkartinis Tailando bokso ir bušido turnyrų nugalėtojas, 2003–2004 m. pasaulio ZST „Grand Prix“ trečios vietos laimėtojas, 2004–2005 m. pasaulio ZST „Grand Prix“ čempionas, keliolika kovų laimėjo ir profesionalų ringe, iš kurių daugiau nei pusę – nokautais.

Triuškinamais smūgiais ir greitais nokautais garsėjęs vienas tituluočiausių ir garsiausių visų laikų Lietuvos kovos menų atstovų R. Morkevičius buvo nušautas 2016 m. gruodžio 21 d. vakare. Tuomet jam buvo 34 metai. Nors nusikaltimas vis dar neatskleistas, šio dokumentinio serialo kūrėjai bandė atskleisti iki šiol nežinomus prieštaringai vertinamo kovotojo biografijos faktus, jo artimiausią aplinką bei paskutinį jo gyvenimo vakarą, apie tai pakalbinę gausybę garsiausių šalies kovinio sporto atstovų, trenerių, visuomenės veikėjų.

„Daugelis mane tapatina su kriminaline dokumentika, bet „Remyga. Nematytas čempiono gyvenimas“, sakyčiau, yra labiau sporto dokumentika. Man pačiam šis posūkis mano karjeroje įdomus. Daugiau gilinausi į prieštaringai vertinamo R. Morkevičiaus asmenybę, kalbinau daugybę sporto pasaulio žmonių, kurie pasakojo apie jo, kaip sportininko, karjerą. Tik paskutinėje serijoje pasakojama apie vakarą, kai jis buvo nužudytas. Taigi tik paskutinę seriją kas nors galės pavadinti sukurtą D. Dargio stiliumi“– atviravo serialo režisierius Dailius Dargis.

Seriale „Remyga. Nematytas čempiono gyvenimas“ – nemažai archyvinių kadrų, kurie buvo panaudoti iš privataus R. Morkevičiaus šeimynos archyvo.

Žiūrovai išvys žymiausius kovinio sporto atstovus – R. Morkevičiaus trenerį, „Titano“ klubo įkūrėją M. Misiūną, vienu geriausių pasaulio kikboksininkų laikomą Sergejų Maslobojevą, karatė pradininką Lietuvoje kaunietį Kazimierą Bartkevičių, sporto propaguotoją, buvusį karatistą ir politikos veikėją Stanislovą Buškevičių, Artemijų Sitenkovą, kuris gal prieš dešimt metų ringe laimėjo kovą prieš garsųjį airį Conorą McGregorą. Kalbinti sportininkai sakė, kad jiems nebuvo žinoma ta kita R. Morkevičiaus gyvenimo pusė. Juos siejo sportas, varžybos, pasiruošimas joms, o ką jis veikė po varžybų ir treniruočių, sportininkai tikino nesidomėję.

Dokumentinis serialas „Remyga. Nematytas čempiono gyvenimas“  – per naujos kartos televiziją „Go3“. Nuo lapkričio 20 d. žiūrovai galės mėgautis ir papildoma 120 min. trukmės dalimi, kurioje bus išsamus R. Morkevičiaus trenerio M. Misiūno interviu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G.

G. portretas
Dargis vel eilini karta pjauna visu grazumu gryba,vaizdziai delioda mas sudus is kruvos i stalcius samoningai bandydamas papirkti auditorija sito sudo kruva.Dargi ziuretum kaip zmogus i Remyga arba butum pazinojes ji,nekurtum pasaku.90 tieji be tevu,masinos dege.Tu is kokio kosmoso nukrites fantaste?

>NA

>NA portretas
Niekas jo nekoneveikia. Bet reklamuot banditėlį irgi nereikia. Merginą gatvėj talžė tikrai ne už uždarų durų

tie

tie  portretas
titaniniai uzsiimdavo auto vagystem ,cia kaip smetonos laikais vogdavo arklius tai nekokia ju ten slove
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių