Karantinas pagal medžio drožėją R. Uždravį: pandemija jokios įtakos neturi

Drožėjas Raimondas Uždravis juokauja: dabar jam perėjimo metas. Vienas po kito iš medžio lukštenasi ne tik ereliai, bet ir kitos skulptūros. Karantinas ir panika dėl pandemijos menininkui jokios įtakos neturi.

Saugus užsiėmimas

"Ryte atsikeliu – šeima namuose, nes nereikia eiti į darbą ar mokyklą. Ir skubėti niekur nereikia, galiu ilgiau pamiegoti, darbus pradėti devintą ar net dešimtą. Dirbu vienas savo dirbtuvėse. Čia gausu pjuvenų, gal marą ar cholerą gali pasigauti, nes viena kita žiurkė tikrai gyvena, bet tikrai ne koroną", – šmaikštavo pašnekovas.

Pasak jo, drožyba – tai ne paslaugų teikimas ir yra saugus užsiėmimas. "Užsakovai atvažiuoja, patys įsikrauna skulptūrą lauke ir išvažiuoja. Jokio kontakto, jokio pavojaus, visa kita galima sutvarkyti internetu", – patikino Raimondas.

Medžio skulptorius neslėpė: kol kas dirba prie ankstesnių užsakymų, bet sulaukia ir nemažai naujų. "Populiariausi paukščiai, ypač ereliai, gyvūnai, tarp jų pirmauja meškos. Žmonės nori suoliukų, pelėdų, lapių", – vardijo R.Uždravis.

Jo žodžiais, nė vienas užsakovas kol kas neatšaukė užsakymo, žmonės tiki, kad pandemija baigsis, ateis vasara ir gyvenimas tęsis. Tik klausimas, ar jis bus toks, koks buvo.

"Ruošėmės pasauliniam medžio drožėjų čempionatui. Dirbome nuo lapkričio, rinkome pasaulio meistrų komandą. Kai D.Trumpas uždraudė skrydžius, maniau, nesulauksime tik amerikiečių, o tada buvo paskelbtas karantinas. Buvau įsivažiavęs kaip mašina ir sukilo erzelis, kad viskas atšaukta. O kai pagalvojau, juk tai – jokia tragedija, surengsime vėliau. Situacija mus moko nuolankumo", – išgyvenimais dalijosi R.Uždravis.

Tikra Gavėnia

Pasak menininko, situacija jį, kaip ir mus visus, šiek tiek stato į vietą. "Anksčiau mes bėgome. Klausimas – kur bėgome? O dabar – tikra gavėnia. Anksčiau bandydavome atsisakyti linksmybių, bet kaip atsisakysi, kai tiek visko siūloma, o dabar – ramu, nes pramogų nėra. Nelakstome po prekybcentrius, turime daugiau laiko pabūti su šeima, pamatyti bundančią gamtą, paklausyti paukščiukų. Mokomės teisingai gyventi, juk patys to nesugebėjome, tai gavome progą iš aukščiau. Čia – ne Dievo bausmė, ne maras, mirtingumas ne 100 proc. Ir nereikia, kad greičiau praeitų, geriau tegul praeina be didesnių ir skaudesnių padarinių. Tik per kančią, per visokius išbandymus žmogus auga, iš gero gyvenimo mes nieko neišmokstame", – filosofavo pašnekovas.

O štai Velykos, pasak R.Uždravio, gali būti tokios pat džiaugsmingos, kaip ir anksčiau. "Juk gali išeiti į pievą ir ridenti margučius. Gali stalą pastatyti lauke ir susėsti toliau vienas nuo kito. Ir per du metrus gali vienas kitam pasakyti: "Aš myliu tave", "aš tavęs pasiilgau", – samprotavo menininkas.

Planai keičiasi

Penkerius metus drožyba užsiimantis buvęs medkirtys jau spėjo papuošti ne vieną pakaunės kampelį. Pernai renginiui "Pėdos marių dugne" Raimondas padarė degantį karžygį, išdrožė suolelius šalia dviračių tako Kačerginei, Akademijai, užpernai drožėjų plenere – skulptūrų Neveronių seniūnijai. Kai kurios jų jau puošia gyvenvietę. "Laukiu, kol baigsis rekonstrukcija ir likusi dalis drožinių iš sandėlio iškeliaus į viešumą, bus smagu pamatyti", – kalbėjo drožėjas.

Nemažai planų turėta ir šiems metams. "Esame parengę nemažą projektą "Skulptūros ant vandens". Norime padaryti skulptūrų kompoziciją, kuri stovėtų Kauno mariose. Projektas tikriausiai nusikels neapibrėžtam laikotarpiui, bet yra, kaip yra. Svarbu idėja, nesvarbu, kada ją įgyvendinsime. Gera mintis neprapuola, gal kai kas iš suplanuotų 4–5 renginių įvyks ir šiemet, o kiti nusikels į kitus metus", – optimistiškai kalbėjo R.Uždravis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inkognito

Inkognito portretas
Kvapa atimantis meistriskumas ir neribota ismintis pas zmogu. Tikras saunuolis, kuo daugiau tokiu!

Gediminas

Gediminas portretas
Sėkmės drožėjui, įkvepiantis tekstas, daugiau tokių straipsnių

is nuotraukos matosi kad gavo uzsakyma

is  nuotraukos  matosi kad  gavo  uzsakyma portretas
matomai lansbirkiuj sachmatus drozia....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių