Įsimintiniausiu 2017 metų Kauno menininku išrinktas G. Balčytis

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kauno menininkų namų sudaryta komisija išrinko įsimintiniausią 2017 m. Kauno menininką.

Komisijos, kurią sudarė menotyrininkė Linara Dovydaitytė, menininkas ir POST galerijos direktorius Andrius Pukis, muzikologas Edvardas Šumila bei architektūrologė Jūratė Tutlytė, sprendimu – įsimintiniausio 2017 m. Kauno menininko titulas bei 400 eurų vertės piniginis prizas atiteko architektui Gintarui Balčyčiui.

Šis prizas menininkui skirtas už Kauno autobusų stoties projektą, kuris, komisijos nuomone, yra sėkmingai suplanuotos viešosios erdvės pavyzdys. Projekte efektyviai įveiklintos erdvės sukuria verslui bei bendravimui palankią aplinką, padeda į viešąją miesto erdvę įtraukti bendruomenes, projektą lydėjo sėkminga komunikacinė akcija. Rinkimų nugalėtojo architekto G. Balčyčio teigimu: „Man, kaip architektui, džiugu ir svarbu, kad žmonės pradeda pastebėti teigiamus architektūros pokyčius. Nors dažnai ši sritis priimama kaip nekilnojamasis turtas, gavęs tokį apdovanojimą, tikrai pasijauti menininku. Ir tai prideda tikėjimo, kad žmonėms gyvenimo aplinka, jos grožis, funkcionalumas yra svarbūs.” (Leidinio „Kaunas pilnas kultūros” informacija).

Įsimintiniausio 2017 m. Kauno menininko rinkimuose taip pat dalyvavo šie Kauno kūrybinių sąjungų pasiūlyti kandidatai – operos solistas Liudas Mikalauskas bei tapytojai Povilas Ramanauskas ir Rosanda Sorakaitė.

Publikos simpatijų prizas atiteko L. Mikalauskui

Paskutinę šių metų sausio savaitę įsimintiniausią 2017 m. Kauno menininką rinko ir žiūrovai, balsavimo anketą galėję užpildyti Kauno menininkų namų internetinėje svetainėje. Publikos simpatijų prizą – 400 eurų – 81 žiūrovų balsų skirtumų laimėjo operos solistas, dainininkas L.Mikalauskas. Menininkas į rinkimus pasiūlytas Lietuvos kompozitorių sąjungos Kauno skyriaus už pasiekimus muzikos srityje ir ryškius praėjusių metų vaidmenis Kauno muzikiniame teatre.

Šių metų Įsimintiniausio 2017 m. Kauno menininko rinkimus lydėjo atvirų diskusijų ciklas Kauno menininkų namuose. Pasak Kauno menininkų namų direktorės Rūtos Stepanovaitės: „Dvidešimtuosius įsimintiniausio Kauno menininko rinkimus šiais metais lydėjo diskusijų ciklas, kurio metu apsvarstyti šių laikų menininkui aktualūs klausimai: meno kūrėjo statusas šiandien, santykis tarp meno ir komercijos, taip pat meno premijų gausa ir jų nauda meno kūrėjui Lietuvoje. Džiaugiuosi, jog į diskusijas tiek fizinėje, tiek internetinėje erdvėje aktyviai įsitraukė tiek patys menininkai, tiek Kauno miesto bendruomenė. Sulaukėme pasiūlymų ir dėl pačių rinkimų formato. Mano ir Kauno menininkų namų komandos nuomone, tai ženkliai galėtų prisidėtų prie rinkimų aktualumo ateityje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
teko biski bendrauti labai kulturingas ir malonus zmogus

Nemenininkui

Nemenininkui  portretas
O tu pasiprievartauti paprates?geri laikai buvo sovietmeciu-visi dulkino vienas kitą.

...

... portretas
VOS tik išgarsės - IŠKART tuntai atsiras benorinčių prie svetimos Šlovės pasišildyt. Nes tai barakudoms - it kokybės ženklas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių