Ilgai lauktas „OneRepublic“ koncertas drebino Kauną

Beveik dviejų metų laukimas vainikuotas fantastišku „OneRepublic“ pasirodymu Kaune.  R. Tedderis į publiką prabilo lietuviškai.

Keletą kartų nukeltas „OneRepublic“ gastrolinis turas įsibėgėjo. Užkimšę arenas skirtingose Europos šalyse, trečiadienio vakarą rokeriai iš JAV stingdė eismą Kauno centre – pasiklausyti klasikinių  hitų ir naujų kūrinių, skirtų penktojo grupės albumo „Human“ išleidimui,  į „Žalgirio“ areną plūdo grupės gerbėjai iš visos Lietuvos.

„Pagaliau įvyks ilgiausiai lauktas koncertas!“ – arenos prieigose stovėjusi jaunuolių pora savo mobiliųjų telefonų ekranuose rodė bilietą su 2020-ųjų lapkričio data. Tąsyk dėl koronaviruso pandemijos koncertas neįvyko. Tik priešingai nei kiti garsūs atlikėjai, „OneRepublic“ savo turo dėl pandemijos neatšaukė. Jie laukė ir kruopščiai dėliojo koncertų grafikus.

Pagaliau įvyks ilgiausiai lauktas koncertas!

Antradienio vakarą Kauną pasiekė šeši sunkvežimiai su visa koncertui reikalinga garso ir apšvietimo įranga. Atlikėjai ir dar maždaug 60 žmonių komanda atvyko keturiais miegamaisiais autobusais su savo asmenine apsauga, virtuvės įranga ir atributika, kuria buvo prekiaujama renginio metu.

Koncertą pradėjo dvi jaunos grupės –  estai „Around The Sun“ ir kanadietė Jessia. Grupė iš Talino, grojanti indie rock stiliumi, galimybę koncertuoti su

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„OneRepublic“ laimėjo muzikos portalo bobe.me surengto konkurso metu. Tuo metu Jessia  „OneRepublic“ dėmesį į save atkreipė daina „I‘m Not Pretty“, kurią praėjusiais metais patalpino „TikTok“ platformoje. Nepaisant fantastiško Jessia balso, kone dvejus metus „OneRepublic“ koncerto laukę žiūrovai ilgiau delsti nebuvo nusiteikę – laikrodžiui artėjant link 21.30 val. arena pulsavo nuo įtampos ir jaudulio, o žmonės juokavo, kad greit pamirš, ko atvyko.

Su lyg pirmaisiais dainos „Horizon“ akordais, ir lietuvišku „ačiū“ grupės lyderio Ryano Tedderio lūpose, tūkstantinė minia pamiršo prailgusias laukimo minutes. Svečius sveikino plojimais, šūksniais ir aukštai virš galvų iškeltomis mobiliųjų telefonų švieselėmis. Tuo metu grupė „OneRepublic“ darsyk įrodė, kad norit sužavėti, nereikia ryškios, iššaukiančios aprangos, šokėjų ir ypatingų efektų. Reikia dainuoti širdimi ir mokėti bendrauti su publika.

Kelis lietuviškus žodžius išmokusiam R. Tedderiui, tai puikiai pavyko.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Vakaro metu skambėjo ne tik gerai žinomi kūriniai „Love Runs Out“, „Resque Me“, „Counting Stars“, bet ir kelios ištraukos iš dainų, kurias R. Tedderis parašė kitiems gerai žinomiems atlikejams, tarkim, Adelei, Leonai Lewis ar Beyoncei.

„O šitą dainą aš parašiau, kai man buvo 12 metų“ – užtraukęs Whitney Houston „I Will Always Love You“, grupės „OneRepublic“ lyderis leido įsitikinti ne tik jo balsu, bet ir geru jumoro jausmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių