Į Kauno dramos teatrą iš Šiaulių atvyksta spektaklis „Revizorius“

  • Teksto dydis:

„Revizoriaus“ siužetas, kurį sakoma N. Gogoliui „pasufleravo“ A. Puškinas, nukelia į XIX amžiaus nedidelį provincijos miestelį, kurį pasiekia žinia, jog incognito atvyksta revizorius. Miestelyje, kurį valdo saujelė išrinktųjų su Gorodničiumi priešakyje, prasideda didžiulis sujudimas.

 Apimti baimės, valdininkai revizoriumi palaiko atsitiktinai į miestelį užklydusį jauną plevėsą Chlestakovą. Šis pasipūtęs jaunuolis nuoširdžiai patiki rodoma aplinkinių „meile“ ir nesivaržydamas mėgaujasi jam skiriamu dėmesiu. Ir tuomet, kai jau atrodė, kad „revizoriaus klausimas“ sėkmingai „išspręstas“, patenkintus miestelėnus pasiekia dar viena, dabar jau tikrai – „itin nemaloni žinia“.

Šį kartą „nemaloni žinia“ apie incognito atvykstantį revizorių turėtų ypatingai pradžiuginti Kauno miesto žiūrovus, vertinančius teatrine žaisme, improvizacijomis ir išradingais aktoriniais darbais garsėjančio režisieriaus Aido Giniočio pastatymus.

Spektaklis suteiks galimybę toje pačioje scenoje pamatyti visą būrį skirtingų kartų aktorių: Gorodničiaus vaidmenį kuria didžiulę aktorinę patirtį turintis Sigitas Jakubauskas, o Chlestakovo – sparčiai populiarėjantis jaunosios kartos aktorius Arnas Ašmonas.

Įsibėgėjus XXI a., įsivaizduojame, kad jau daugmaž „perkandome“ įvairiausio plauko manipuliatorių žaidimus, įminėme visas įmanomas korupcines schemas. Bet ar tikrai? O gal tik išmokome jų nepastebėti? Ar įmanoma pažaboti nuodėmingą žmogiškąją prigimtį?

Ar šiandien atsirastų tikrai žinančių, kuris yra korumpuotas, o kuris – tik jo auka. O kas, jei didžiausių manipuliatorių ir „pilkųjų kardinolų“ mes apskritai net nežinome? Nesibaigiančių manipuliacijų, kyšių, „ranka ranką plauna“ sistemų apraizgytame pasaulyje, atrodo, nebeįmanoma išnarplioti korupcijos mazgo į tiesų siūlą. O tai, pasak spektaklio sumanytojų, jau visai nejuokinga mintis.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro spektaklis vyks vasario 27 d. 18 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių