Ežerėlyje rungsis keturkojai pasaulio čempionai

  • Teksto dydis:

Gegužės 1 dieną vaizdingame Ežerėlio miške (Kauno r.) vyks tarptautinės šunų kinkinių varžybos Kauno rajono mero taurei laimėti.

Turnyre dalyvaus Latvijos, Lietuvos, Estijos, Lenkijos ir Rusijos atstovai su savo augintiniais. Varžybų organizatorius, klubo „Fluidus“ prezidentas Arnoldas Akelaitis tvirtino, kad tarp jų yra ne vienas pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojas ar prizininkas.

Mero taurės varžybų tikslas – populiarinti šunų kinkinių sportą ir aktyvų laisvalaikį gamtoje. Šį kartą turnyre nebus didelių kinkinių, tačiau džiugins gausus BJW, BJM (dviratininkė, dviratininkas ir šuo), SC-1, SC-2 (paspirtukas su vienu ir paspirtukas su dviem šunimis) dalyvių skaičius.

Taip pat bus surengtas masinis kroso su šunimis bėgimas. Pradedantieji galės išmėginti naują rungtį „Laimingas šuo“. Tai veteranams ir jauniems šunims skirtos varžybos.

Po pagrindinių startų vyks vaikų mažojo kroso su šunimis varžybos, kuriose galės dalyvauti ir žiūrovai. Šunis vaikams paskolins sportininkai.

Varžybas vainikuos itin azartiška komandinė rungtis, kurioje dalyvauja trys sportininkai su šunimis: pirmasis startuoja bėgikas, po jo – sportininkas su paspirtuku, trečiasis – dviratininkas.

Žiūrovai, be tradicinių ir įprastų akiai šiaurinių veislių šunų, turės unikalią galimybę susipažinti su greičiausiais, specialiai kinkinių sportui veisiamais šunimis – Aliaskos haskiais, Norvegų metisais, greisteriais, eurodogais.

Pasibaigus pagrindinėms varžyboms, klubas „Fluidus“ dovanos varžybėles Kauno rajono Pagynės vaikų namų, Kauno Jono Laužiko specialiosios mokyklos ir Vilijampolės socialinės globos namų auklėtiniams.

Turnyrą jau ketverius metus globoja Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Keturkojus sportininkus – Algirdas Gelžinis ir UAB „Kaivana“.

Žiūrovai, kurie nori iš arti pamatyti ne tik startus, bet ir žavius keturkojus sportininkus, kviečiami rinktis į Ežerėlį gegužės 1 d., (ketvirtadienį), nuo 10.30  val. Starto ir finišo vieta sankryžoje Kauno gatvė – Kūjai – Agurkiškės.

Lauke veiks kavinė. Šventė nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių