Dovana mokytojams – specialus seansas

  • Teksto dydis:

Mokytojų dienos proga dvyliktasis Tarptautinis Kauno kino festivalis paruošė staigmeną pedagogams – nemokamą filmo "Delphine ir Carole" (angl. "Delphine and Carole") seansą. Vienintelė sąlyga norintiems patekti į specialią peržiūrą – iš anksto registruotis internetu.

"Labai norėčiau, kad žiūrovai nepraleistų šios Berlyno kino festivalyje pristatytos britų režisierės Callisto McNulty dokumentinės istorijos, pasakojančios apie Delphine Ceyrig, – kviesdama į filmą sako festivalio programos ir renginių koordinatorė Agnė Valatkaitė. – Filme atkreipiamas dėmesys į jos aktyvizmą, įsitraukimą į moterų judėjimą ir kūrybą drauge su feministe režisiere Carole Roussopoulos. Šios dvi moterys tuo metu virusią kovą už moterų teises perkėlė į kino ekranus, klausdamos, koks yra moters ir kino meno santykis."

1970–1980 m. aktyvistė režisierė C.Roussopoulos ir aktorė D.Seyrig naujas vaizdo įrašymo priemones panaudojo kovai dėl moterų teisių. Išsaugota medžiaga žiūrovą nukels į aštuntąjį dešimtmetį, kai kūrėjos mėgino įsikišti į tuomečius įvykius ir pakeisti moterų pasaulį. Filmas rodomas prancūzų kalba su lietuviškais ir angliškais subtitrais.

Registracija į renginį festivalio tinklalapyje kinofestivalis.lt, skiltyje "Dovana mokytojams".


Kas? Filmo "Delphine ir Carole" seansas.

Kur? Kauno kultūros centre.

Kada? spalio 5 d. 16.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių