Didžiausias Kauno choras surengė adventinę popietę visai šeimai

  • Teksto dydis:

Pirmąjį advento sekmadienį Kauno valstybinė filharmonija buvo sausakimša: garsioji lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė drauge su ansambliu „Blezdinga“, gausiu Kauno sakralinės muzikos mokyklos jungtiniu choru „Cantores David“ („Dovydo giesmininkai“) ir kitais atlikėjais dovanojo lietuvių liaudies dainas ir garsiuosius Vakarų Europos advento bei Kalėdų laiko kūrinius.

Koncertą savo dalyvavimu papuošė svečiai iš Marijampolės – Česlovo Sasnausko vardo choras. Jis prisijungė prie „Cantores David“ choro ir, minint kompozitoriaus Č. Sasnausko 150-ąsias gimimo metines, atliko jo harmonizuotas lietuvių liaudies dainas. Klausytojus pavergė kerintis solisto Andriaus Apšegos balsas. Baritonas drauge su choru atliko lietuvių liaudies dainą „Karvelėli mėlynasai“.

Šįsyk daugelio dėmesį turėjo patraukti atlikėjų amžiaus įvairumas – nuo pačių mažiausiųjų iki ilgamečių scenos profesionalų.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, etnologė, dainininkė Veronika Povilionienė publikos širdis šildė lietuvių liaudies dainomis „Vidury laukų“, „Leliumoj“, jai itin jautriomis improvizacijomis pritarė saksofonininkas prof. Petras Vyšniauskas.

„Kai dainuojame drauge, esame didelis puikus choras, o jūs – nuostabūs dainininkai. Ne veltui sakoma, jei nešildo žodžiai, sušildys muzika“, – drauge dainavusiems klausytojams pagyrų negailėjo V. Povilionienė.

Kauno sakralinės muzikos mokyklos jungtinis choras „Cantores David“, sudarytas net iš 170 atlikėjų, drauge su savo vadovu dr. kun. Viliumi Sikorsku koncertą pradėjo senuoju grigalinio giedojimo himnu „Rorate caeli“ („Rasokit dangūs“). Kūrinys palydėtas mokyklos orkestro (vad. Roma Razmienė) bei svečio saksofonininko Petro Vyšniausko improvizacija. Koncerto metu chorams dirigavo „Cantores David“ meno vadovas Mindaugas Radzevičius, liturgijos ir meno vadovė Vita Liaudanskaitė-Vaitkevičienė bei chorvedžiai: Ingrida Tarvydienė, Reda Dapšauskienė, Irena Rimkevičienė, Žilvinas Tarvydas ir Rasa Palšauskienė.

Koncertą Kauno valstybinėje filharmonijoje visi chorai vainikavo Č. Sasnausko sukurta giesme „Malda už Tėvynę“. Atsistojusi publika ilgais plojimais dėkojo choristams už jaukų adventinės popietės pasirodymą, o jaunieji „Cantores David“ giesmininkai sulaukė didžiulio maišo saldžių dovanų.

Po koncerto žiūrovai bičiuliškai būriavosi filharmonijos fojė ir dalijosi įspūdžiais. Daugeliui kauniečių toks Kauno sakralinės muzikos mokyklos choristų pasirodymas jau tapęs kasmetine tradicija.

„Kaskart siekiame klausytojus nustebinti ir sudominti. Šįsyk daugelio dėmesį turėjo patraukti atlikėjų amžiaus įvairumas – nuo pačių mažiausiųjų iki ilgamečių scenos profesionalų. Vaikai vienoje scenoje su patyrusiais scenos žmonėmis – užburiantis reginys ir neįkainojama patirtis augantiems talentams. Visa tai padeda kurti tą draugišką, netgi šeimynišką atmosferą, kurios taip siekiame savo renginiuose“, – sakė choro vadovas dr. kun. V. Sikorskas.

Pašnekovas pripažino, kad noras sukviesti visus auklėtinių tėvelius ir ištikimus choro gerbėjus į vieną koncertų erdvę kaskart tampa vis didesniu iššūkiu. Juolab kad pastaruoju metu Sakralinės muzikos mokyklos auklėtinių gretos ūgtelėjo maždaug trečdaliu. Šiuo metu čia mokosi per 200 talentingų choristų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Renginys populiarus, lauktas ir atlikėjai puikūs. Tačiau, tačiau... gal režisūra neapgalvota iki galo, gal patalpos per ankštos ir nevėdinamos tokiam žmonių (atlikėjų ir žiūrovų) skaičiui. Buvo gaila mažiausiųjų choristų turėjusių kantriai kentėti nuo pradžios iki pabaigos tvankiam paluby, o ir žiūrovams su vaikučiais salėje ne itin... Reikėtų Kaunui greičiau naujų koncertų rūmų.

Žiūrovė ir klausytoja

Žiūrovė ir klausytoja portretas
Kalėdiniame šurmulyje šis koncertas buvo puiki atgaiva sielai. Nuoširdūs vaikų balsai, gyva muzika, scenos senbūviai. Viskas derėjo...

puiku

puiku portretas
Džiaugiamės tokiu renginiu, jaunimas daro įspūdį, sekmės tolesniuose pasirodymuose
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių